Sanofi şi GSK lansează un nou studiu clinic pentru o versiune reformulată a vaccinului împotriva COVID-19

Compania farmaceutică franceză Sanofi a lansat luni un nou studiu clinic de fază II pentru principalul său vaccin candidat împotriva COVID-19, dezvoltat împreună cu britanicii de la GSK, după eşecul din toamnă al unei prime versiuni, în speranţa ca produsul final să poată fi utilizat în cel de-al patrulea trimestru, a anunţat luni laboratorul francez, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Citeste si:  Piedone, uluit de ce a găsit într-un depozit Economat din Jilava: „E mult de săpat, dar nu ne speriem” - VIDEO

„Acest nou studiu de fază II va evalua potenţialul unei formule îmbunătăţite antigen în scopul obţinerii unui răspuns imunitar optim, în special la adulţii vârstnici”, a afirmat compania într-un comunicat.

Precedentul studiu de fază I/II pentru acest vaccin prevăzut iniţial pentru vara lui 2021 s-a finalizat în decembrie cu o eficacitate insuficientă la persoanele cu vârsta peste 50 de ani. Vaccinul este pe bază de proteină recombinată cu adjuvant, o tehnologie mai tradiţională decât cea utilizată la vaccinurile cu ARN mesager fabricate de Pfizer şi Moderna.

Citeste si:  Claudiu Târziu, copreședintele AUR, este împotriva imunizării: “Nu vreau să fiu cobai. Sunt persoane care au murit după vaccinare!”

Sursa foto: Pixabay


Sursa: G4Media

 5 total views