joi 29 iulie 1:12 PM

Abonare la google news

Sancțiuni mai dure după cazul șoferilor care au intrat pe contrasens pe A2: Intrarea pe contrasens să fie considerată tentativă de omor

Asociația Pro Infrastructură solicită modificarea Codului rutier, după cazul uluitor al zecilor de șoferi care au circulat pe contrasens, pe Autostrada A2, în data de 20 iulie.


„Săptămâna trecută mai mulți șoferi au intrat pe contrasens INTENȚIONAT pe Autostrada A2. Credem cu tărie că acest gest este unul CRIMINAL și trebuie pedepsit ca atare de codul penal, nicidecum cu suspendarea permisului câteva luni și o amendă modică. Considerăm că a intra pe contrasens cu bună știință pe un drum de viteză cu separație de sens este o faptă care trebuie asimilată celor de tentativă de omor pentru că pune grav în pericol viața participanților la trafic”, a transmis Asociația Pro Infrastructură, joi dimineață.

Reprezentanții ONG-ului mai spun că „din păcate nu doar această faptă este prea blând sancționată de codul rutier și de legea penală, legislație care și așa nu întotdeauna este pusă în aplicare!”


„Solicităm autorităților responsabile înăsprirea semnificativă a amenzilor și/sau a sancționării penale și pentru alte fapte care pun siguranța oamenilor pe drum în mare pericol: depășirea vitezei maxime cu mai mult de 50 km/h, trecerea pe roșu, șofatul în stare de ebrietate, depășirea pe linie continuă, neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni, ca să enumerăm doar câteva”, mai spune asociația.

Aceasta adaugă că „acest demers este foarte greu de pus în practică deoarece nu există voință politică și nici măcar o largă colaborare, înțelegere și presiune din partea șoferilor și a societății în ansamblul ei în acest sens”.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!

Alephnews.ro


Stirile.eu