vineri 21 ianuarie 3:52 PM

Abonare la google news

Salutând demiterea lui Andrei Drăgilă, primarul Dominic Fritz vorbeşte de un “nou început” la Horticultura


Primarul Dominic Fritz nu şi-a ascuns satisfacţia vizavi de demiterea, în sfârşit, a directorului SC Horticultura, Andrei Drăgilă. El afirmă că această demitere oferă şanse unui nou început la societatea aflată în subordinea Consiliului Local.


 Primarul Dominic Fritz a reacţionat imediat după debarcarea lui Andrei Drăgilă de la conducerea SC Horticultura. Într-o postare pe Facebook, însoţită de poze în care “puteți vedea o parte a dezastrului din pepiniera și serele societății”, primarul afirmă că Drăgilă a reprezentat “rețeta dezastrului” la Horticultura.

“Salut decizia de astăzi, a Consiliului de Administrație de la Horticultura de a-l demite pe directorul executiv, cel care, în 30 de ani, a eșuat să vină cu o viziune pentru parcurile și spațiile verzi ale orașului nostru. Rețeta dezastrului de la Horticultura este una de manual: companie deținută de stat, cu același director de la Revoluție, menținut politic din avânt, în aceeași amorțeală a lipsei de schimbare. Prețul îl plătim toți: parcuri prost întreținute, lipsa unui plan local de creștere a suprafețelor cu zone verzi, prăbușirea producției și vânzării de arbori și flori și încă o societate comercială abonată la bugetul local pentru a supraviețui”, a scris Fritz

El spune că decizia de astăzi a Consiliului de Administrație de la Horticultura înseamnă “șansa unui nou început”, adăugând că în Consiliul Local se va organiza un concurs transparent pentru postul de director executiv.

“Până atunci, Consiliul de Administrație a decis că societatea va fi condusă interimar timp de 4 luni de un manager profesionist, cu experiență de 27 de ani în firme naționale și internaționale. Îi urez noului director, Dan Lucian Rusu, succes în această perioadă de interimat! Rolul său va fi să facă lumină în finanțele și patrimoniul societății. Noul management va trebui să împingă societatea în secolul XXI, să-i eficientizeze costurile și, foarte important pentru noi, să se reconecteze la tradiția timișoreană a marilor grădinari care au făcut Timișoara verde”, a închis Fritz.

 

 

Debanat.ro