5 iunie 9:12 PM

Abonare la google news

Salata de icre are acum indicația geografică protejată. Comisia Europeană i-a acordat titlul

  • Salata este obținută din icre, ulei, apă carbogazificată și lămâie
  • Produsul din Tulcea se alătură celor 1.760 de produse alimentare deja protejate
  • Salata de icre de știucă este produsă în zona Tulcea, care include Rezervația Biosferei Delta Dunării

Salata cu icre de știucă de Tulcea primește o coroniță de premiantă. Comisia Europeană a fost de acord să primească titlul de Indicație Geografică Protejată în Uniunea Europeană. Este o confirmare pentru cumpărător că poate să aibă încredere în calitatea produsului și în același timp ajută producătorul la creșterea vânzărilor. Salata de Tulcea este o cremă pe bază de icre, ulei de floarea-soarelui, apă minerală și zeamă de lămâie. Bogdan Tușu are un pub în centrul Bucureștiului și o descrie foarte bine pe premiantă.

Bogdan Tușu: „Numai în România am întâlnit să se consume salată de icre de știucă. Restul țărilor cred că le mănâncă numai natur, ca să zic așa, nu preparate, bătute, cum sunt la noi.”

Salata de icre de știucă este produsă în zona Tulcea, care include Rezervația Biosferei Delta Dunării. Bogdan Tușu îți spune cum se remarcă preparatul românesc.

Bogdan Tușu: „În primul rând, gustul, bobul, după ce mănânci este imposibil să nu simți 2-3 boabe care se sparg printre dinți. Sunt speciale. Mai ales făcute salată, tot timpul rămâne bobul, se simte… ceva…”

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews