vineri 3 decembrie 12:52 AM

Abonare la google news

Sacoșă plină cu pachete de țigări neaccizate, “abandonată” în Piața Centrală din Botoșani. Ce au făcut jandarmii cu “prada”


În timp ce acționa în Piața Centrală din Botoșani, un echipaj de jandarmi a observat, lângă poarta de acces dinspre minibazar, o sacoșă de culoare neagră, care părea abandonată. În cele din urmă, s-a aflat și ce căuta acolo, în realitate, punga.


Potrivit botosaneanul.ro, în sacoșă se aflau 230 de pachete de țigări neaccizate. Imediat, echipajul de jandarmi a ajuns la concluzia că marfa a fost depozitată acolo de un contrabandist.

Cel mai probabil, vânzătorul de țigări venea, periodic, și lua din pungă câteva pachete, pentru a evita confiscarea unei cantități mai mari, dacă ar fi fost prins în timp ce le distribuia.

(NU RATA: CONTRABANDA DE ȚIGĂRI NE AFECTEAZĂ PE TOȚI! MILIARDE DE LEI DIN BUGETUL STATULUI SUNT PIERDUȚI ANUAL DIN CAUZA ACESTEI ILEGALITĂȚI)

Jandarmii au intervenit în Piața Centrală din Botoșani

Proprietarul pachetelor de țigări nu a fost identificat. Sacoșa a fost confiscată de jandarmi, “prada” urmând a fi predată agenților de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Tot acolo vor ajunge și alte 20 de pachete de țigări, pe care un bărbat le scosese ilegal spre vânzare la o tarabă din Piața Centrală. În acest caz, au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Poliția de Frontieră Română, despre contrabanda cu țigări

Traficul cu ţigări de contrabandă creează probleme deosebite la frontierele României, cantităţile mari descoperite cât şi modalităţile prin care s-a încercat introducerea acestora în ţară demonstrează că acest fenomen se menţine în continuare la cote alarmante.

(NU RATA: ATENTIE, ROMANI! TIGARILE DE CONTRABANDA NU CONTIN TUTUN! PERICOLUL LA CARE TE EXPUI DACA FUMEZI ASA CEVA!)

Traficanții mizează pe “profitul” impresionant pe care îl pot obține din comercializarea „la negru” pe piețele de desfacere din țara noastră, cât și pe cele din Occident, având în vedere diferențele de preț. În general persoanele implicate în astfel de activități locuiesc în zona de frontieră, având posibilitatea de a transporta în scurt timp țigaretele de la frontieră și de a le depozita până la un transport ulterior către centrele urbane în vederea comercializării.

Limita maximă legală de țigarete ce poate fi introdusă în România este de două pachete a câte 20 țigarete (dintr-un stat non-UE).

Cancan.ro