Abonare la google news

S-a tratat singur de COVID cu paracetamol, dar a murit în urma supradozei! Câte pastile a luat bărbatul

Un bărbat din Botoșani a decedat după o supradoză de paracetamol. Acesta a încercat să se trateze singur, acasă, de COVID-19, dar a luat prea multe pastile.

Potrivit medicilor, bărbatul a ajuns zilele trecute în stare gravă la spital, după ce a luat mai multe zile la rând câte DOUĂ TABLETE de paracetamol la fiecare patru ore. Ficatul omului a cedat și medicii nu au mai avut ce să facă pentru el.

Bătrânul de 70 de ani din Săveni a murit la finalul săptămânii trecută, după ce a luat supradoza de paracetamol, în speranța că va scăpa de COVID.

„A intrat în comă vineri. Din declarațiile familiei, pacientul prezenta de câteva zile simptome de viroză: febră, frisoane, dureri musculare și articulare. Lua la domiciliu două tablete de câte 500 de miligrame, adică un gram de paracetamol la 4 ore”, a explicat Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, la Digi24.

Paracetamol în exces timp de 4 zile

Pacientul a fost preluat de o ambulanță în comă și a ajuns la SJU Botoșani.

„A fost internat, după investigații, pe terapie intensivă și a decedat a doua zi”, a completat șefa DSP Botoșani.

Din declarațiile rudelor, bărbatul a luat paracetamol timp de 4 zile, până să se simtă extrem de rău.

„El a fost testat rapid pe ambulanță, unde a ieșit testul pozitiv. Testat PCR, în Unitatea de Primiri Urgențe, s-a confirmat diagnosticul”, a mai spus Monica Adăscăliței.

Bărbatul nu ar fi luat paracetamolul în exces la indicațiile unui medic, transmite DSP Botoșani.

O femeie infectată cu COVID a murit după ce ambulanța care o transporta la spital s-a răsturnat (FOTO)

Destin tragic pentru o pacientă cu COVID-19, care era transferată de la Buzău la Bacău! Femeia a decedat marți seara, după ce ambulanța cu care era dusă a intrat într-un cap de pod și s-a răsturnat, pe E85, la Mărășești, a anunțat IPJ Vrancea.

„Prin apel 112, a fost sesizat faptul că pe DN2-E85, la Mărăşeşti, o ambulanţă care transporta o pacientă s-a răsturnat pe partea carosabilă. Ambulanţa transfera pacienta de la Buzău la Bacău. Din nefericire, a rezultat decesul pacientei şi rănirea a două persoane care făceau parte din echipaj”, a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit SAJ Vrancea, pacienta era infectată cu COVID și era transferată la Buhuși cu ambulanța, fiind intubată.

Sursa: Gandul