Abonare la google news

S-a stabilit terenul unde va evolua FCSB pe teren propriu. A căzut varianta arenei Arcul de Triumf

FCSB va juca în noul sezon pe arena din Giurgiu și nu pe Arcul de Triumf, așa cum se vehicula în ultima perioadă.

Gigi Becali, patronul celor de FCSB, a anunțat public unde va juca formația din Berceni în noul sezon, punând capăt incertitudinii care există la grupaea roș-albastră.

„O să jucăm la Giurgiu! Nu vezi că nu avem unde să jucăm?! La Piteşti, oricând am putea să jucăm. E mai bine la Giurgiu, aici mai aproape”, a declarat Gigi Becali la Pro X.

S-a stabilit terenul unde va evolua FCSB pe teren propriu. A căzut varianta Arcul de Triumf

Astfel, dorința lui Toni Petrea, antrenorul lui FCSB, a fost îndeplinită. „Sperăm să găsim ceva cât mai aproape de București și să fie un teren bun, vom vedea ce soluții vom găsi”, a declarat Toni Petrea, la conferința de presă premergătoare meciului de la Arad

Citeste si:  Simona Halep, varianta feminină a lui Rafael Nadal! WTA a declarat-o pe româncă „regina zgurii" înaintea sezonului pe suprafață roșiatică

Prima variantă luată în calcul de FCSB a fost ”Arcul de Triumf”, însă opoziția reprezentanților Federației Române de Rugby a scăzut șansele disputării celor șase meciuri pe stadionul construit pentru Euro 2020.

În aceste condiții, FCSB a încercat la Pitești unde a mai jucat și în stagiunile precedente în momentele în care Arena Națională nu a putut, din diferite motive, găzdui jocurile. Totuși, nici varianta arenei ”Nicolae Dobrin” nu a fost sigură, ”roș-albaștrii” așteptând în zadar acceptul din partea Primăriei Pitești.

Citeste si:  FRF a stabilit: Cine va fi selecționerul naționalei României

Folosință gratuită la rugby pentru Arcul de Triumf

În această perioadă există un conflict între MTS şi Federaţia Română de Rugby. Până să fie reconstruit, stadionul Arcul de Triumf a fost folosit pentru meciurile de rugby. Însă Eduard Novak vrea să amortizeze investiţia prin închirierea arenei şi pentru alte echipe sau pentru evenimente care nu au legătură cu sportul.

”Investiţia realizată a înzecit valoarea stadionului Arcul de Triumf, care s-a transformat dintr-un simplu stadion într-un centru sportiv complex. A devenit, astfel, un obiectiv nou, complet diferit de cel iniţial.

Nu poate fi acceptată ipoteza ca o persoană juridică de drept privat, respectiv o singură federaţie sportivă, să încerce să forţeze primirea dreptului unic de folosinţă gratuită asupra acestui centru sportiv şi să obţină venituri de pe urma sa. O astfel de situaţie ar fi profund nedreaptă faţă de contribuabilii români şi faţă de celelalte sporturi”, se arată în comunicatul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Citeste si:  Alimentarea cu energie electrică, întreruptă temporar, în anumite zone din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu

Citeste articolul pe ProSport

 46 total views