Abonare la google news

S-a schimbat preşedintele la Curtea de Apel Chişinău

Anatolie Minciuna activează în sistemul judecătoresc începând cu anul 1991. Prin decretul preşedintelui ţării din 28 februarie 2008 a fost numit, prin transfer, în funcţia de judecător la Curtea de Apel Chişinău. Prin hotărârea din 22 septembrie 2020, Plenul CSM i-a propus Parlamentului numirea judecătorului Anatolie Minciuna în funcţia de judecător la Curtea Supremă de Justiţie.

Până în prezent, interimatul funcţiei de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău a fost asigurat de către judecătoarea Ana Panov.

Funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău a rămas vacantă după ce, în luna mai, preşedintele Maia Sandu a anulat decretul prin care Vladislav Clima a fost numit în funcţia respectivă. Potrivit şefei statului, Consiliul Superior al Magistraturii ar fi încălcat procedurile legale şi ar fi admis un conflict de interese inadmisibil, atunci când a propus numirea lui Clima în această funcţie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul