sâmbătă 3 iulie 11:00 PM

Abonare la google news

S-a inaugurat și arena „Arcul de Triumf!” Super meciul România – Argentina, într-o atmosferă de sărbătoare! Imagini impresionante din „casa rugby-ului”


Sâmbătă, 3 iulie, este o zi de neuitat pentru fanii rugby-ului! Super meciul României cu Argentina, pierdut greu de echipa noastră, scor 17-24, a fost primul pe noua arenă „Arcul de Triumf”, iar imaginile surprinse de Prosport.ro sunt impresionante.


Peste 4.000 de spectatori au ținut să urmărească meciul de gală din tribune, prima partidă de pe noul stadion din București disputându-se, așa cum era de așteptat, cu casa închisă. Arena, pe care a ajuns și Kylian Mbappe, pentru antrenamentul Franței de la Euro 2020, s-a putut ocupa doar la o capacitate de 50%, iar suporterii au urmărit un meci foarte bun făcut de România, care s-a luptat fantastic pentru un rezultat pozitiv.

Stadionul din nordul Bucureștiului are o capacitate de 8.207 locuri, iar pe lângă terenul de fotbal, complexul mai cuprinde și spații urbane exterioare, o parcare subterană, un centru pentru recuperarea sportivilor cu cameră hiperbară pentru terapia cu oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP.

România – Argentina, primul meci pe noua arenă „Arcul de Triumf”: „Este un vis împlinit!”

România a lăsat o impresie foarte bună în fața propriilor spectatori și chiar a sperat la o victorie istorică. În cele din urmă, Argentina a fost superioară și a câștigat cu 24-17, după ce la pauză scorul a fost 17-9 pentru oaspeți.

Biletele s-au vândut imediat, mai ales că pe noua arenă din București a venit Argentina, o adevărată forță în rugby-ul mondial. În tribune au fost și foarte mulți puști, iar fotoreporterul Prosport.ro, Alexandra Pandrea, a surprins imagini superbe de la primul meci care s-a disputat pe arena „Arcul de Triumf”.

„Îmi place această revenire la viață. Uitați-vă câți copii sunt în tribune, câte doamne sunt aproape de noi, aproape de stejari. Este un vis împlinit, un vis pe care îl așteptam de aproape 10 ani. Putem să le oferim spectatorilor și celor cu care ne înfruntăm o arenă puternică”, a spus Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, la pauza meciului.

Costul lucrărilor a fost de 24 de milioane de euro.

Recepţia Stadionului Arcul de Triumf a avut loc la 4 decembrie 2020, acesta fiind realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii.

Echipa României

Prosport.ro