Abonare la google news

S-a ieșit, total, din scenariul roșu! Care este incidența în București

Nu mai există scenariu roșu în România! În toate județele incidența a scăzut sub 3 la mia de locuitori. La fel și în București, unde în urmă cu mai bine de o lună situația era gravă.

Incidența cazurilor noi de COVID a scăzut sub 3 la mia de locuitori și în București. Condiție în care Capitala a ieșit din scenariul roșu. De altfel, Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunţat că o şedinţă a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar putea avea loc duminică, atunci când s-ar putea decide deschiderea sălilor de spectacol, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30 la sută. Asta dacă rata de infectare se va menține pe un trend descendend sub 3 la mie, transmite News.ro. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ROMÂNIA, 30 APRILIE 2021. 138 DECESE S-AU ÎNREGISTRAT ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

Citeste si:  Poluare masivă în Bucureşti. Aerul a fost irespirabil în weekend

Astfel, restricțiile se vor relaxa. „Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de hotărârea de Guvern. Acum, indicele de infectare este 2,98, deci foarte puţin sub trei şi, dacă se confirmă acest trend descendent, vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile, respectiv redeschiderea sălilor de spectacol cu o capacitate de 30%, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”, a declarat prefectul.

Citeste si:  Vaccinul AstraZeneca eficace doar pentru anumiți oameni. Anunțul lui Alexandru Rafila

S-a ieșit, total, din scenariul roșu! Care este incidența în București

Dacă, în schimb, rata de infectare nu se menține sub 3 la mia de locuitori, hotărârea nu va mai fi luată de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. „Atunci evident nu vom mai lua această decizia. Vom aştepta un nou interval până când vom constata că iarăşi scădem sub 3 la mie. Eu sper să fie o continuă scădere, dar vedem că a încetinit scăderea. În ultimele două – trei zile diferenţele între ratele de incidenţă sunt destul mici”, a declarat Alin Stoica. (NU RATA: CORONAVIRUS ROMÂNIA, 30 APRILIE 2021. 1.636 DE CAZURI NOI S-AU ÎNREGISTRAT ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

Citeste si:  Carantina în București, sub semnul întrebării. Ce măsuri vor impune autoritățile

Pe 23 aprilie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis să permisă circulaţia persoanelor până la ora 22.00, după care va fi interzisă până la ora 05:00, iar magazinele să fie deschise până la 21:00 inclusiv la sfârşit de săptămână, hotărârea fiind luată ca urmare a scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 sub 3,5 la mia de locuitori.

Sursa foto: pixabay.com

Citeste articolul pe Cancan