31 mai 5:24 PM

Abonare la google news

S-a dat startul lucrărilor de construcţie a primei parcări automatizate din Chişinău

Primarul Ion Ceban a declarat că implementarea proiectului a întâmpinat dificultăţi birocratice, însă la momentul actual actele sunt în regulă. Potrivit lui, agentul economic urmează să implementeze prima parcare mutietajată de tip modular. „Parcările sunt un subiect-prioritate pentru Primăria Chişinău. Acum suntem în proces de definitivare a Studiului de oportunitate de parcări în municipiu. Avem parteneri şi din România. În paralel, facem Studiul calitativ şi cantitativ pe partea de eventuale costuri, taxe. În acest an vom crea mai multe parcări, începând cu „La izvor”, o parcare de aproximativ 500 de locuri”, a spus edilul.

Rectorul UTM, Viorel Bostan, a salutat iniţiativa, în contextul în care blocul de studii nr.2 de pe strada 31 August 1989 avea probleme cu parcările în zonă pentru profesori, studenţi şi vizitatori. „Investitorii au venit cu un concept inovativ, interesant pentru Republica Moldova. Nu este ceva nou, există în cele mai mari capitale ale lumii astfel de parcări automatizate, parcări care vor servi un exemplu pentru studenţii noştri să elaboreze diverse aplicaţii mobile sau să încercăm să extindem conceptul de smart în această parcare”, a spus rectorul.

Viorel Bostan a adăugat că proiectul e o oportunitate pentru studenţii UTM şi cadrele didactice de a extinde tehnologiile inovatoare, iar conceptul poate fi extins în mai multe zone ale oraşului. Rectorul a precizat că investitorul e unul privat, iar UTM oferă doar teritoriul în locaţiune. „Investitorul implementează parcarea, el o exploatează, iar noi si vom veni cu diverse contribuţii la nivel de tehnologii”, a completat Viorel Bostan.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul