vineri 3 decembrie 11:23 AM

Abonare la google news

S-a aflat planul lui Burleanu de a-l pune pe Dan Petrescu selecționer: salariul și proiectul care i se propun


Dan Petrescu este cel mai vehiculat nume în aceste zile pentru postul de selecționer al echipei naționale de fotbal, după ce între antrenorul CFR-ului și Răzvan Burleanu, președintele FRF, a avut loc o întâlnire. Potrivit informațiilor apărute în presa sportivă din România, cei doi sunt aproape să ajungă la o înțelegere.


Contract pe termen lung și un salariu de nerefuzat. Planul lui Burleanu de a-l pune pe Dan Petrescu selecționer

Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu au fost ieri la Cluj-Napoca pentru a negocia cu Dan Petrescu, actualul antrenor al CFR-ului. Discuțiile dintre cele două părți au fost pozitive, însă cu toate acestea, Dan Petrescu nu a oferit un răspuns concret. Unele informații au sugerat că antrenorul așteaptă să încheie anul calendaristic cu CFR Cluj, după care va oferi un răspuns, în timp Ion Crăciunescu a lăsat de înțeles că „Bursucul” așteaptă mai întâi să vadă tragerea la sorți pentru grupele Nations League.

Rămâne de văzut ce decizie va lua Petrescu, însă FRF i-a propus un proiect foarte tentant. Potrivit jurnalistului Radu Naum, Răzvan Burleanu i-a oferit lui Dan Petrescu un salariu de 25.000 de euro pe lună, dar și un contract pe termen lung. Ca să nu mai apară nemulțumiri, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Mirel Rădoi, noul selecționer ar urma să aibă un contract valabil pentru următorii patru ani. Practic, Dan Petrescu ar conduce echipa națională și în drumul către Euro 2024, dar și către Campionatul Mondial din 2026.

Când va oferi Dan Petrescu răspunsul final

Cel mai probabil, Dan Petrescu își va face publică decizia imediat după ultima etapă din acest an. CFR Cluj se va duela cu FC Argeș în runda cu numărul 21 a Ligii I, pe 18 decembrie.
În acest context, oficialii FRF mai au de așteptat aproape trei săptămâni până să primească un răspunc concret din partea „Bursucului”.
În același timp, până la acea dată, echipa națională își va afla și grupa de Nations League.
Tragerea la sorți pentru ediția 2022-2023 a Ligii Națiunilor va avea loc pe 16 decembrie, în Elveția.

Ion Crăciunescu, fost arbitru internațional, a declarat că Dan Petrescu „ar trage de timp”. Acesta a spus că „Bursucul” așteaptă să vadă grupa în care va evolua România în Liga Națiunilor, competiție în care prima reprezentativă va evolua în vara și toamna anului viitor. „Tricolorii” se află în urna a treia pentru grupa B a Ligii Națiunilor.

Eu cred că trage de timp să vadă cu cine vom juca mai departe” a spus Ion Crăciunescu.

Cale liberă pentru Adrian Mutu la CFR Cluj! Dacă Dan Petrescu acceptă propunerea FRF, „Briliantul” ar putea deveni noul antrenor al campioanei.

Playsport.ro