Abonare la google news

Rusia. Reţeaua de birouri regionale a lui Navalnîi, inclusă pe lista organizaţiilor „extremiste sau teroriste”

Într-un comunicat publicat vineri, serviciul rus de informaţii financiare, Rosfinmonitoring, informează că a atualizat „lista de organizaţii şi de persoane” cu activităţi considerate „extremiste sau teroriste” în Rusia. Pe lista actualizată figurează de-acum şi reţeaua de birouri regionale a organizaţiei anticorupţie a lui Aleksei Navalnîi, alături de grupări teroriste precum Al-Qaida sau Statul Islamic.

Citeste si:  Cod galben de ninsori abundente. CNAIR mobilizează toate direcțiile regionale! Atenție sporită în această regiune a țării

Anunţul intervine în timp ce justiţia rusă examinează o cerere a parchetului ca reţeaua de birouri regionale a lui Navalnîi şi Fondul de luptă împotriva corupţiei (FBK) să fie declarate drept „extremiste”.

Rosfinmonitoring nu a precizat dacă includerea pe listă are legătură cu procesul în curs.

Dacă solicitarea parchetului va fi acceptată, activităţile organizaţiilor opozantului Kremlinului vor fi interzise în Rusia, iar membrii sau simpatizanţii lor ar risca pedepse grele de închisoare. Confruntate cu această ameninţare, cele 37 birouri regionale şi-au anunţat joi autodizolvarea.

Citeste si:  Ce a făcut Ramona Olaru într-un mall din București. Asistenta de la Antena 1 a avut o experiență neplăcută

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul