31 mai 6:32 PM

Abonare la google news

Rusia citește în cuvintele Pentagonului

Senatorul Aleksei Pușkov a comentat declarația reprezentantului Departamentului Apărării al SUA, John Kirby, potrivit căreia Pentagonul nu consideră Rusia un inamic, transmite RIA Novosti.

Potrivit membrului Consiliului Federației, chiar și sub președintele Trump, mulți politicieni și militari au calificat Rusia drept inamic, iar, în decembrie, actualul lider american, Joe Biden, a repetat același lucru. Pușkov crede că reprezentantul Pentagonului ”încearcă să se descotorosească” în ajunul întâlnirii președinților SUA și Rusiei, programată în curând.

”Se pare că, înainte de summit, s-a dat o instrucțiune de a reduce intensitatea retoricii antirusești. Deși, Psaki a clasat, în aceste zile, Rusia drept adversara Statelor Unite (аdversaries). Dar conceptul de ”dușman” a dispărut, totuși, din lexiconul oficial. În mod clar, Casa Albă nu vrea să irite Kremlinul”, a scris Pușkov în canalul său de Telegram.

Putin și Biden se vor întâlni la Geneva la 16 iunie, a declarat, anterior, serviciul de presă al Kremlinului. Părțile vor discuta probleme de stabilitate strategică, lupta împotriva pandemiei, agenda internațională și conflictele regionale.

Citeste articolul pe Stiripesurse