18 mai 1:00 AM

Abonare la google news

Rugby: În Anglia spectatorii au revenit pe stadioane după cinci luni

Pe stadionul Stone X din nordul Londrei au fost prezenți 2000 de spectatori sau un sfert din capacitate – maximum permis – la meciul dintre Saracens și Ampthill din English Championship, liga a II-a a capionatului de rugby al Angliei. 

A fost o ocazie emoționantă pentru norocoșii care au prins un bilet și au putut să-și vadă echipa favorită pe viu, după ce de la începutul anului au putut-o vedea doar pe internet, la un cost de 10 lire pe meci. 

Meciul a fost, așa cum se aștepta, complet dezechilbrat: Saracens de cinci ori campioni ai Angliei și de trei ori campioni ai Europei, ultima oară realizând dubla în 2019, au învins pe Ampthill, o echipă dintr-un orășel de 8000 de locuitori la 70 km nord de Londra cu 69 – 12. 

Saracens au fost penalizați cu retrogradrea după sezonul 2019 – 2020 pentru depășirea repetată a plafonului salarial pentru lotul de jucători și acum luptă pentru revenirea imediată în Gallagher Premiership, eșalonul de elită al riugby-ului englez. 

Aliniind multe dintre vedetele sale – internaționalii englezi Mako și Billy Vunipola, Jamie George, Maro Itoje, Owen Farrell și Elliott Daly, internaționalul sud-african Vincent Koch, internaționalul galez Nick Tompkins, internaționalul scoțian Sean Maitland ca și fostul internațional englez Alex Goode, revenit după câteva luni din Japonia, Saracens au marcat nu mai puțin de 11 eseuri primind doar două de la o echipă care s-a luptat până la capăt.

Interesant este că omul meciul a fost tânăra aripă Ali Crossdale, care a marcat două eseuri, unul din numeroșii absolvenți ai renumitei academii de rugby a Saracens, printre care se numără și Jamie George, Maro Itoje sau Owen Farrell. 

A fost o seară extrem de plăcută pe stadionul Stone X când am avut un început prudent, dar vizibil de revenire la o oarecare normalitate după 14 luni de restricții și uneori false speranțe. 

  

Citeste articolul pe RFI