luni 23 august 7:00 PM

Abonare la google news

Roxana Mărăcineanu a explicat cum văd autoritățile franceze măcelul de la Nice


Roxana Mărăcineanu, fostă mare campioană la natație și actual ministru delegat pentru sport din Franța, a vorbit despre incidentele neplăcute care au avut loc în timpul confruntării dintre Nice și Olympique Marseille. Cum văd autoritățile franceze măcelul care a dus la întreruperea unui meci de fotbal din prima ligă?


Roxana Mărăcineanu, despre incidentele de la Nice-Marseille

Partida dintre Nice și Marseille, din cadrul etapei a treia a campionatului Franței, a oferit niște imagini greu de întâlnit într-o țară civilizată. Totul a început de la Dmitri Payet, care a fost atacat cu sticle de către fanii lui Nice în momentul în care voia să execute o lovitură de colț. Din cauză că a avut un comportament ieșit din comun, fotbalistul a fost luat cu asalt de către suporteri. Fanii au intrat pe teren, fiind dispuși să se bată cu tot efectivul lui Marseille. Situația a degenerat, iar în conflict au fost implicați și oficiali ai celor două cluburi. În cele din urmă, meciul a fost întrerupt în urma refuzului jucătorilor lui Olympique de a reveni pe gazon.

Incidentele de la meciul de fotbal dintre Nice și Marseille din prima ligă a Franței au fost condamnate aspru de ministrul Sportului. Roxana Mărăcineanu este de părere că principalul vinovat este chiar echipa care a găzduit partida cu Marseille.

Eu mă lupt împotriva urii și lipsei de civilitate pe stadioane. Astăzi, Liga [fotbalului profesionist], managerii clubului trebuie să fie responsabili și să ia sancțiunile care sunt cele de bun simț, cele în conformitate cu ceea ce se întâmplă, ceea ce văd pe teren. Este inacceptabil ca suporterii să arunce obiecte, să fie violenți, să intre pe terenul de joc. Cluburile care găzduiesc meciuri sunt responsabile pentru siguranța jucătorilor, antrenorilor și arbitrilor care sunt pe teren în primul rând și pentru ceea ce se întâmplă în tribune în cuvinte și în fapte.”, a declarat ministrul Roxana Mărăcineanu la France Info.

Ea cere sancţiuni pentru cei vinovaţi

Ministrul delegat al Sporturilor a apreciat că lucrurile nu trebuie să rămână așa. Mai mult, ea a cerut sancţiuni pentru persoanele responsabile.

Împotriva acestei agresiuni marcate îmi rezerv dreptul de a depune o plângere. Cu toate acestea, am văzut că Parchetul a fost deja sesizat astăzi. Sper că justiția își va putea continua munca cu calm și că vor exista sancțiuni penale împotriva celor care vor fi desemnați vinovați și mai departe mă aștept ca organismele sportive să ia sancțiunile disciplinare necesare, astfel încât acestea să devină un exemplu. Am luptat pentru ca publicul să revină pe stadioane, astfel încât meciurile să nu mai aibă loc cu porțile închise.”, a mai spus fosta mare campioană la natație.

Playsport.ro