Abonare la google news

Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale ‘Jocurile Olimpice de vară, Tokyo 2020’

Romfilatelia introduce în circulaţie, vineri, emisiunea de mărci poştale „Jocurile Olimpice de vară, Tokyo 2020”, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES, cele şase timbre ale emisiunii, cu valorile nominale de 1,70 lei, 2 lei, 2,20 lei, 7 lei, 9 lei, 10,50 lei şi coliţa cu valoarea nominală de 31,50 lei, prezintă imagini stilizate ale unor sportivi din diferite domenii: fotbal, canotaj, înot, aruncarea discului, tenis de câmp, tenis de masă, scrimă.

Cele două plicuri „prima zi” ale emisiunii prezintă sportivi din domeniul gimnasticii artistice evoluând la diferite aparate.

Emisiunea de mărci poştale „Jocurile Olimpice de vară, Tokyo 2020” va fi disponibilă începând de vineri în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.

La cea de-a XXXII-a ediţie de vară a Jocurilor Olimpice, prima din istorie care a fost amânată, în jur de 100 de sportivi sub culorile tricolorului românesc vor concura la 17 discipline sportive.

De la prima sa participare la Jocurile Olimpice, în 1924, la Paris, când a obţinut şi cea dintâi medalie – bronz la rugby, Echipa Olimpică a României nu a lipsit decât la ediţiile de vară ale JO din 1932 şi 1948 şi la ediţia de iarnă din 1960.

Echipa României are în palmares 305 medalii – 89 de aur, 94 de argint şi 122 de bronz, o medalie de bronz fiind obţinută la JO de iarnă.

Citeste articolul pe Stiripesurse