duminică 31 octombrie 3:58 PM

Abonare la google news

Românii cu forme severe şi grave de COVID-19, transferați în Germania. Anunțul făcut de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă!


Românii cu forme severe şi grave de COVID-19, transferați în Germania. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat duminică Hotărârea prin care Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sunt abilitate să semneze acordul de transfer al pacienţilor cu COID-19 în Germania.


Românii cu forme severe şi grave de COVID-19, transferați în Germania. Anunțul făcut de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă!

”Se abilitează Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, să semneze acordul pentru transferul pacienţilor cu forme severe şi grave de COVID-19 în Republica Federală Germania”, se arată în textul hotărârii adoptate.

Transportul pacienţilor va fi realizat cu aeronave din dotarea Ministerului Apărării Naţionale sau din dotarea Forţelor Aeriene Germane.

Numărul cazurilor noi COVID-19 este în scădere, dar cu toate acestea spitalele sunt pline de pacienţi infectaţi cu SARS-COV 2 cu forme grave. Pacinţii aşteaptă zile întregi să se elibere un loc la ATI. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.005. Dintre acestea, 1.874 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 421 sunt minori, 390 fiind internați în secții și 31 la ATI.

Şeful DSU Raed Arafat a anunţat vineri că a sosit o delegaţie medicală de la Ministerul Apărării din Germania, care va evalua cazurile critice COVID aflate în UPU.

“Astăzi, a sosit din Germania, de la Ministerul Apărării din Germania, de la Armata germană, o delegaţie medicală, care are ca sarcină evaluarea situaţiei şi a cazurilor, mai ales cele critice aflaţi în unităţile de primiri urgenţe, şi aici vom merge pe Bucureşti unde avem peste jumătate dintre pacienţii intubaţi aflaţi în terapie intensivă, adică aflaţi în unităţile de primiri urgenţe din ţară.

Au început evaluarea acestor pacienţi şi urmează în cel mai scurt timp să se ia decizia în timpul weekend-ului care va fi abordarea şi dacă o parte din acest pacienţi o să reuşim să îi ducem în Germania, bineînţeles depinde de starea lor şi de mai multe aspecte, de acceptul familiilor”, a transmis vineri Arafat.

Citește și: Bilanţ coronavirus 31 octombrie. O nouă zi cu peste 400 de morţi COVID-19. Aproape 1900 de pacienţi la ATI
 

Romaniatv.net