Abonare la google news

Românii cheltuie în medie cu 9,2% mai mult pentru un coș de cumpărături online față de anul trecut

Tendințele accentuate de a face cumpărături online sunt susținute și de cifre care indică o creștere a numărului de click-uri în magazinele online: 20,3 milioane de click-uri au fost înregistrate în platforma 2Performant.com în primele patru luni din 2021, în vreme ce numărul total al tranzacțiilor intermediate prin platformă în perioada ianuarie – aprilie a acestui an se ridică la peste 357.000. Și specialiștii în digital care promovează și aduc vânzări magazinelor online și-au sporit comisioanele: 2.392 de specialiști în digital au câștigat 1,2 milioane de euro din comisioane prin intermediul 2Performant, în primele patru luni ale anului.

„Tendințele generate de pandemie în special în zona online-ului se păstrează și în acest an, iar semnalele sunt că le vom avea alături mult timp de acum înainte. Anul 2020 a adus un număr semnificativ de clienți noi pentru magazinele online, sunt mai prezenți în online clienții cu o forță de cumpărare ceva mai mare, cei care nu caută neapărat un discount, ci anumite branduri sau produse cu caracteristici clare și care forțează magazinele online să ridice standardele. Față de aceeași perioadă a anului trecut observăm în platforma noastră de marketing afiliat o valoare medie a coșului în creștere cu peste 9% și simțim prezența consumatorilor interesați de produse de lux și de produse fabricate local”, spune Raluca Negrea, Country Manager România și Bulgaria 2Performant.

Conform datelor 2Performant, în perioada ianuarie – aprilie 2021, în medie, 2% dintre vizitatori s-au transformat în clienți ai magazinelor online, ceea ce reprezintă o rată de conversie foarte bună pentru sectorul e-commerce. Media pentru cumpărătorii online de pe mobil este de 1,6%, iar pentru cei de pe desktop de 2,2%.

În privința timpului necesar de la accesarea magazinului online și până la efectuarea unei achiziții, conform datelor 2Performant 65% dintre cumpărături au avut loc în mai puțin de 24 de ore de la vizitarea magazinului online. Acest lucru se reflectă atât în cazul cumpărăturilor de pe mobil, unde 63% dintre conversii au loc în mai puțin de 24 de ore de la click, iar 26% la peste 4 zile distanță de la click, dar și în cazul cumpărăturilor de pe desktop, cu 68% dintre conversii în mai puțin de 24  de ore și 22,4% la distanță de 4 zile.

Definit drept publicitate la cost pe vânzare, marketingul afiliat reprezintă cel mai eficient instrument de promovare și vânzare disponibil astăzi, iar pe fondul accelerării comerțului online și-a demonstrat eficacitatea atât pentru magazinele online, cât și  pentru specialiștii în digital care le promovează. Astfel, pentru fiecare euro investit în marketing afiliat, un magazin online a câștigat în medie în perioada ianuarie – aprilie 2021 15,3 euro, o valoare cu 7,6% mai mare decât aceeași perioadă a anului trecut, marcată de debutul stării de urgență.

Și afiliații, adică specialiștii în digital care promovează magazinele online din platforma 2Performant și câștigă comisioane în baza vânzărilor pe care le aduc acestora, și-au sporit comisioanele în primele patru luni ale acestui an. Numărul afiliaților care au înregistrat comisioane este cu 14,5% mai mare față de primele patru luni ale anului trecut: 2.392. Aceștia au câștigat 1,2 milioane de euro din comisioane prin intermediul 2Performant, în perioada ianuarie – aprilie 2021, cu o medie la nivelul tuturor de 10.000 euro pe zi.

Citeşte şi: Rezervările în Bulgaria s-au triplat de când au fost eliminate toate restricţiile. Cu ce oferte vor să îi atragă pe români

Citeste articolul pe RomaniaTV