marți 19 octombrie 1:18 PM

Abonare la google news

România va avea o bursă a lemnului din 2022. Asociația Forestierilor și Bursa de Mărfuri au încheiat o înțelegere pentru realizarea platformei

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de înţelegere pentru de realizarea unei platforme de piaţă bursieră pentru comercializarea lemnului şi materialului lemnos, bursa lemnului, anunță Agerpres. Aceasta ar urma să fie operaţională în primul trimestru din 2022.


O astfel de platformă va asigura tranzacţii transparente, eficiente, competitive şi integre, spun inițiatorii proiectului. Informaţiile privind pieţele administrate de BRM sunt publice.

Tranzacţiile pe bursă au avantaje atât pentru vânzători, cât şi pentru cumpărători, mai spun inițiatorii proiectului: negocierea preţurilor electronic sau prin licitaţie cu strigare; cotaţii şi preţuri de referinţă puse la dispoziţia clienţilor, executarea în bune condiţii a contractului în baza unui sistem de garanţii, facturarea electronică şi debitarea directă; termenul redus de desfăşurare a procedurilor – ordinul este programat la tranzacţionare în maximum 7 zile din momentul emiterii lui


“Înfiinţarea Bursei Lemnului va duce comerţul cu lemn şi material lemnos la un alt nivel din toate perspectivele comerciale şi etice. Semnatarii acestui Memorandum şi-au asumat o construcţie care va simplifica şi clarifica, totodată, comerţul cu lemn şi material lemnos. Există burse ale lemnului în statele occidentale, sperăm să operaţionalizăm şi Bursa Lemnului din România în primul trimestru al anului 2022”, se arată într-un comunicat al partenerilor de proiect.

ASFOR reprezintă interesele de breaslă ale persoanelor juridice din domeniul exploatării şi prelucrării primare a lemnului. Asociaţia promovează comerţul liber, sigur şi transparent cu lemn şi material lemnos şi doreşte dezvoltarea pieţei dedicate vânzării şi achiziţiei de lemn şi material lemnos.

BRM este o instituţie cu experienţă în organizarea pieţelor de materiale. Are o structură deja constituită pentru vânzarea-cumpărarea de mărfuri şi poate construi şi opera o platformă de piaţă bursieră pentru comercializarea lemnului şi materialului lemnos.

Economedia.ro


Stirile.eu