România NU va mai găzdui EURO 2021 U19. UEFA, decizie finală

EURO 2021 U19, turneul final al micilor fotbaliști, care era programat pentru perioada 30 iunie – 13 iulie 2021, și la care ar fi fost prezente 8 reprezentative, nu se va mai disputa deloc. Măsura a fost luată de UEFA din cauza pandemiei.

Comitetul executiv UEFA a decis, marţi, să anuleze campionatele europene U19 feminin şi masculin din cauza pandemiei Covid-19 şi a efectelor sale asupra organizării competiţiilor.

Ediţia 2021 masculină a Campionatului European Under 19 urma să aibă loc în România, între 30 iunie şi 13 iulie 2021.

Citeste si:  Victor Alistar: Sunt voci care spun că în CSM sunt și baroni judiciari

„În luarea acestor decizii, Comitetul Executiv UEFA a luat act de faptul că, ţinând cont de restricţiile guvernamentale în vigoare, călătoriile echipelor şi organizarea mini-turneelor s-ar dovedi foarte dificile. Asociaţiile membre UEFA au fost consultate şi au susţinut decizia. Deşi este regretabil faptul că nu se pot desfăşura competiţii de tineret în sezonul curent, sănătatea şi siguranţa tinerilor sportivi trebuie să aibă prioritate în circumstanţele actuale”, a precizat UEFA.
Euro U19 din 2021 urma să reunească opt echipe, fiind programate 15 partide.

Citeste si:  A murit Hilton Valentine, chitaristul trupei "Animals". Avea 77 de ani

Adrian Mutu s-a vaccinat antiCovid-19. Campanie de vaccinare demarată de FRF
Reprezentativa tricoloră U19 pregătită de Daniel Oprescu era calificată direct, din postura de gazdă.

Competiţia trebuia să se desfăşoare pe patru stadioane din Bucureşti (Giuleşti şi Arcul de Triumf), Ploieşti şi Voluntari.

Citeste si:  Bilanț COVID-19 România. Peste 1.800 de cazuri noi de infectare, la un număr mic de teste. 71 de oameni au murit în ultimele 24 de ore

În ceea ce priveşte Euro 2020 seniori, Sunday Times a notat, în acest weekend, că Marea Britanie s-ar oferi să găzduiască întreg Campionatul European în această vară, după ce miniştrii au făcut planuri pentru revenirea fanilor pe stadioane.

Campionatul European de fotbal este programat să se desfăpoare în perioada 11 iunie – 11 iulie, în 12 oraşe, între care şi Bucureşti.

Sursa: RomaniaTV

 4 total views