Abonare la google news

România, fără Untold și Electric, printre cele mai afectate țări din UE de scăderea turismului în 2020

România este printre cele mai afectate țări din UE de scăderea turismului.  

Dacă la nivelul statelor membre a fost înregistrat un declin de 68% în 2020 față de 2019, în România și Cipru s-au înregistrat cele mai semnificative scăderi, de peste 80%, arată datele preliminare publicate luni de Eurostat, potrivit Agerpres.

Turismul a fost anul trecut printre sectoarele din UE cele mai afectate de pandemia de coronavirus din cauza restricţiilor de călătorie şi a altor măsuri preventive luate ca răspuns, apreciază Eurostat.

Citeste si:  Coronavirus România, 27 februarie. Câte decese s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Numărul nopţilor petrecute de rezidenţii unei ţări (vizitatori interni) în structurile de primire turistică din ţările UE a înregistrat un declin de 38% în 2020 comparativ cu 2019. În rândul statelor membre UE, doar rezidenţii din Slovenia (33%), Malta şi Cipru (ambele cu 15%) au petrecut anul trecut mai multe nopţi turistice în propria lor ţară comparativ cu 2019.

Citeste si:  Mihaela de la Survivor România o desființează pe Mellina „Nu e ceea ce pare deloc. Este cea mai rea” Cântăreața ar avea o idilă ascunsă cu un concurent

În contrast, Spania, Grecia şi România au raportat cel mai semnificativ declin, de peste 40%.

Numărul total de înnoptări înregistrate în structurile de primire turistică din ţările UE s-a situat la 1,4 miliarde în 2020, un declin de 52% faţă de 2019. În toate statele membre UE pentru care există date disponibile s-a înregistrat o scădere a numărului de înnoptări în 2020, comparativ cu 2019, de la un declin de peste 70% în Cipru, Grecia şi Malta, la un recul de sub 35% în Olanda şi Danemarca.

Citeste si:  Într-o comună din România școlile sunt încălzite la fel ca în Finlanda sau Suedia. Temperatura, controlată de pe smartphone

Datele Eurostat includ nopţile petrecute în structurile de primire turistică din motive de afaceri sau de recreere.

Numai la Untold, în 2019 au participat peste 90.000 de persoane, dintre care jumătate au fost turiști. 

Câți bani a adus Untold 2019 Clujului. Cifrele pot fi mult mai mari

Citeste articolul pe Stiridecluj

 12 total views