România a rămas cu doi adversari la turneul preolimpic din Muntenegru! Mondialul de tineret care ar fi trebuit să se desfășoare în România a fost anulat

Federația Internațională de Handbal (IHF) a anunțat că la turneul preolimpic din Muntenegru au rămas pentru moment doar trei naționale: România, Norvegia și reprezentativa țării gazde. A patra participantă, care ar fi trebuit să fie Kazakhstan, a fost din nou mutată în grupa Ungariei.

În dreptul grupei de la Podgorica, IHF a lăsat un „tbd”, ceea ce înseamnă că a patra participoantă ar urma să fie anunțată. Locul aparține Asiei.

România a rămas cu doi adversari la turneul preolimpic din Muntenegru

IHF a făcut o serie de anunțuri la începutul acestei săptămâni, iar două dintre acestea privesc direct și handbalul românesc. Primul este legat de turneele preolimpice. Forul mondial a anunțat că meciurile de calificare pentru accederea la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi organizate în 19-21 martie, iar distribuția grupelor este următoarea:

Citeste si:  S-a lansat licitația pentru cea mai modernă navă de cercetare din apele interne europene. Beneficiarul este o universitate din România

Turneu 1 (Spania): Spania (ESP), Suedia (SWE), Argentina (ARG), Senegal (SEN)

Turneu 2 (Ungaria): Rusia (RUS), Serbia (SRB), Kazakhstan (KAZ), Ungaria (HUN)

Turneu 3 (Montenegru): Norvegia (NOR), Muntenegru (MNE), România (ROU), tbd.

Așadar, în grupa naționalei tricolore au rămas trei participante, după ce Kazakhstan a fost din nou mutată în locul Chinei, în turneul din Ungaria. Conform comunicatului IHF, a patra participantă ar urma să fie anunțată în curând, iar locul aparține Federației Asiei.

După Kazakhstan, la întrecerile continentale s-au mai clasat Hong Kong și Thailanda. Aceasta din urmă completa în urmă cu un an locul Asiei din turneul de la Podgoroca, după declanșarea pandemiei de coronavirus. În noul context, Thailanda nu a mai confirmat participarea. Îm plus, cu toate restricțiile de călătorie din Europa din această perioadă, ar fi foarte dificil ca o reprezentativă din Asia să mai ajungă la Podgorica. Așadar, nu este exclus ca turneul din Muntenegru să se desfășoare doar cu cele trei reprezentative din Europa. Ar fi greu de acceptat ca IHF să aducă aici și a patra națională din Europa.

Citeste si:  Record de operații estetice în 2020. Un medic explică cum stabilește necesitatea unei intervenții estetice

Situația pare și mai complicată la masculin, la turneul care ar fi trebuit să se desfășoare în Norvegia, cu țara gazdă, Brazilia, Chile și Coreea de Sud. IHF trebuie să identifice o altă gadă pentru disputarea calificărilor, o națiune care permite intrarea pe teritoriu a tuturor celor patru participante, provenite de pe patru continente diferite. Calificările de la masculin nu se vor mai desfășura în aprilie, ci au fost devansate în 12-14 martie.

Citeste si:  Avertismentul lui Rafila: România ar putea fi afectată de un posibil val trei, dar și de tulpina mutantă de coronavirus

Mondialul de tineret, anulat după o reprogramare eșuată

A doua veste anunțată de IHF care privește direct și handbalul românesc este legată de Mondialele de tineret și juniori. Toate competițiile programate în 2020 și 2021 au fost anulate definitiv! Așadar, Mondialul feminin de tineret care ar fi trebuit să aibă loc în România a fost abandonat. În primă fază, întrecerea trebuia să aibă loc în 1-13 iulie 2020, apoi a fost reprogramată în 2-13 decembrie. La finalul anului trecut, IHF lăsase încă o ușă deschisă pentru organizarea ei în 2021.

Sursa: ProSport

 5 total views