Abonare la google news

România a rămas blocată în Kosovo! Naționala masculină de handbal și-a redus șansele de calificare și la Euro 2022

România a fost blocată în Kosovo. Într-un meci care ar fi trebuit să însemne un galop de sănătate, naționala masculină a terminat doar la egalitate, 23-23, cu reprezentativa gazdelor, în Grupa 8 de calificare la Euro 2022.

Partida retur dintre România și Kosovo se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, în București.

Pentru a se califica la Euro 2022, tricolorii sunt nevoiți acum să învingă Suedia sau Muntenegru în ultimele două partide din grupă.

România a rămas blocată în Kosovo

România a învins Muntenegru în toamna trecută la 9 goluri diferență și a oferit senzația că poate obține în sfârșit o calificare la Europene, după o pauză de 26 de ani. Calculele includeau și 4 puncte din cele două partide cu Kosovo din această săptămână. I-ar fi oferit o șansă în plus să se poate califica pentru turneul final din  Slovacia și Ungaria din 2022 și cu o înfrângere în returul cu Muntenegru.

Nimic nu anunța un astfel de deznodământ la Priștina. În precedentele trei jocuri, tricolorii câștigaseră la peste 10 goluri diferență. Ultima dată chiar anul trecut, cu 32-21, în calificările pentru Mondialul din 2021.

Apoi, România a avut o primă repriză pe care a controlat-o fără probleme, drept dovadă că a câștigat-o la 5 goluri diferență, cu 14-9. Diferența a făcut-o cu câteva goluri ușoare, pe contraatac.

România a căzut inexplicabil în repriza a doua

După o primă repriză fără istoric, a urmat una istorică, dar în sens negativ pentru reprezentativa țării gazde. Kosovarii au jucat cu inima și au reușit să recupereze treptat din diferență. Nu au mai „vândut” mingi în atac, iar în minutul 46 au restabilit egalitatea la 18-18.

Deși a văzut două eliminări, România a reușit să ia din nou un avans de 3 goluri în minutul 51, scor 21-18. Nu a fost suficient. Gazdele au crezut în șansa lor și au ținut să se autodepășească. Au egaltat din nou la 21-21 în minutul 53, iar 4 minute mai târziu au izbutit și imposibilul, să treacă la conducere, 23-22. Kosovo a avut chiar șansa desprinderii, dar lipsa de experiență a trădat-o.

Dumitriu a egalat la 23-23, iar România a avut și șansa victoriei, dar nu a putut să desfacă defensiva adversă. Așadar, naționala masculină a pierdut un punct imens, care îi pune în pericol și această calificare la Euro 2022. După jocul din Kosovo, pare în continuare mai aproape de lumea a treia, decât lumea a doua!

România a aliniat în Kosovo următoarea echipă:

Popescu, Vasile; Grigoraș 4, Negru 4, Dumitriu 3, Buzle 3, Căbuț 3, Racoțea 2, Sadoveac 2, Bujor 2, Ghiță, Fenici, Ilie, Dedu, Fotache, Militaru

Citeste articolul pe ProSport