miercuri 8 decembrie 6:46 PM

Abonare la google news

România a avut parte de o surpriză de proporții la Campionatul Mondial de handbal feminin. Incidentul i-a lăsat pe mulți cu gura căscată


România a fost învinsă de Norvegia, scor 22-33, în ultimul meci al grupei C de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Din nefericire, asta nu este singura lovitură pe care a primit-o țara noastră din partea handbalistelor din Norvegia. Pe lângă faptul că a pierdut categoric meciul cu Norvegia, România a rămas și fără drapel. Incidentul nemaiîntâlnit a avut loc în sala Castellon de la Plana unde s-a disputat partida dintre cele două naționale.


România – Norvegia 22-33

România a pierdut primul meci la Campionatul Mondial! Așa cum era de așteptat, echipa noastră a cedat în fața Norvegiei: 22-32. La meci au asistat mai mulți jurnaliști din țara noastră. Unul dintre ei a povestit că drapelul inscripționat cu numele orașului „Galați” și afișat în zona suporterilor i-a fost furat de o persoană prezentă la meci. Cazul a șocat întreaga lume.

Fotoreporterul care a scos la iveală incidentul a scris inclusiv pe contul personal de Facebook momentele trăile la meciul cu Norvegia.

Dragi prieteni, drapelul României inscripționat cu „GALAȚI” a fost „ciordit” din sală după meciul României cu Norvegia. Sper ca autorul furtului să-l cinstească cum se cuvine pentru că a văzut multe competiții și multe țări. Hai România!”, a fost mesajul lui.

Cum s-au descurcat fetele lui Adi Vasile la Campionatul Mondial de Handbal

Tricolorele nu au avut nicio șansă în fața campioanei europeane Norvegia. Fetele antrenate de Adi Vasile au făcut față doat douăzeci de minute, după care au cedat. Ele au încheiat pe locul 2 în clasamentul final al grupei C şi merg mai departe cu doar 2 puncte.

Golurile echipei antrenate de Adrian Vasile au fost marcate de Cristina Laslo 6, Crina Pintea 5, Nicoleta Dincă 3, Lorena Ostase 3, Bianca Bazaliu 1, Andreea Rotaru 1, Bianca Harabagiu 1, Laura Moisă 1, Alina Ilie 1.

Cu o evoluţie excelentă în prima parte a meciului, tricolorele au fost încurajate şi aplaudate toată partida de sute de români stabiliţi în Castellon, care au creat o atmosferă electrizantă.

În urma rezultatului, Norvegia încheie lider, cu 6 puncte, urmată în clasament de România 4, Kazakhstan 2, şi Iran, niciun punct. În grupele principale se califică astfel Norvegia, România şi Kazakhstan, care vor continua competiţia cu câte 4, 2, respectiv niciun punct, după confruntările directe. În grupa principală II, tricolorele se vor duela cu Olanda, Suedia şi Puerto Rico.

Rezultatele României în grupa C sunt următoarele: 39-11 cu Iran, 38-17 cu Kazakhstan şi 22-33 cu Norvegia. Meciurile din grupele principale vor avea loc între 8 şi 13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care se vor disputa în perioada 14-15 decembrie.

Playsport.ro