Abonare la google news

Români, blocați de 48 de ore pe aeroporturi din Helsinki şi Paris.

De 48 de ore, mai mulți muncitori români sunt blocați pe aeroporturi din Helsinki și Paris. Oamenii se plâng că nimeni nu se interesează de situația lor și sunt ținuți „ca într-o cușcă”. Deși au la ei testul PCR, iar unii chiar sunt vaccinați, românii au fost puși să stea la cozi uriașe pentru a fi retestaţi.

În Finlanda, muncitorilor români li s-a transmis că nu pot intra în țară pe motiv că reprezintă un pericol pentru sănătatea publică! Ei au prezentat, pe lângă testele Covid cu rezultate negative, inclusiv contractele de muncă încheiate cu firmele locale.

De aproape 48 de ore, ei sunt „prizonieri” pe aeroportul din Helsinki.

Ambasada României din Helsinki, arătată cu degetul

Oamenii sunt revoltaţi pentru că nimeni nu le vine în ajutor. Spun că au cerut ajutor inclusiv la Ambasada României de la Helsinki, dar fără să primească nici cel mai mic răspuns.

„Am aterizat joi la 13:20 şi astăzi este sâmbătă, ora 11:00. Deci, în scurt timp, facem 48 de ore de când suntem ţinuţi în aeroport, fără niciun motiv, ca într-o cușcă. Am fost reținuți pe motiv că munca pe care noi vrem să o prestăm în țară nu este o prioritate pentru ei, deși noi avem contracte de muncă, teste Covid negative. Repet, avem făcut testul Covid, e negativ!”, s-a plâns un român blocat pe aeroportul din Helsinki.

Ne-au spus că nu ne primesc deoarece prezentăm un pericol pentru cetățenii finlandezi, în legătură cu pandemia de coronavirus” – român blocat pe aeroportul din Helsinki.

„Percheziționați, dezbrăcați, descălcați, verificați ca infractorii”

Din cele relatate de el, autoritățile vamale din Helsinki i-au tratat pe români ca pe infractorii prinși că vor să intre fraudulos în țară.

Iată povestea unui muncitor român, spusă la Antena 3: „Am fost percheziționați, dezbrăcați, descălcați, verificați ca infractorii. Am dormit pe bănci, ca oamenii străzilor, cum dorm ei prin gară și așa mai departe. Am sunat la Ambasada României, ne-au spus că nu pot face nimic și să așteptăm. Acum așteptăm din nou. Nu știm motivul pentru care nu ni se permite să ne întoarcem acasă, în țară. Ok, am înțeles, nu vor să ne primească la ei în Finlanda, din nu știu ce motiv, însă nu înțelegem de ce nu ne trimit înapoi acasă, la noi. Ne țin aici de 48 de ore și nu se face nimic”.

Aceeași situație pare a fi și la Paris, pe unul dintre aeroporturile capitalei Franței. Românii veniți în Hexagon stau la cozi interminabile, mai bine de trei ceasuri, pentru a fi testați împotriva SARS-CoV-2. Și în acest caz, ei au asupra lor teste Covid negative și chiar dovezi că s-au vaccinat. Mulţi dintre români spun că au pierdut legăturile aeriene pe care deja le aveau plătite.

Citeste articolul pe Gandul