Abonare la google news

Roland Garros 2021. Jucătoare de tenis, arestată la vestiare, imediat după meci. În anchetă apare și numele a două sportive din România (VIDEO) Roland Garros 2021. Jucătoare de tenis, arestată la vestiare, imediat după meci.

Rusoaica Yana Sizikova (26 de ani/ locul 101 WTA la dublu) a fost arestată la Roland Garros imediat după terminarea unui meci. Este vestea momentului în lumea tenisului, una care zguduie din temelii sportul alb. Acuzată că în turul 1 al ediției din 2020 a trânti la pariuri meciul de dublu împotriva perechii Patricia Ţig/Andreea Mitu (România), Yana Sizikova s-a pomenit joi seară, 3 iunie, cu polițiștii dând năvală la vestiare.

Potrivit prosport.ro, Sizikova și Ekaterina Alexandrova au jucat joi seară în turul 1 la dublu, pierzând în două seturi (1-6, 1-6) meciul cu Storm Sanders/ Ajla Tomljanovici.

Sizikova, acuzată că nu a returnat o minge simplă

Ancheta declanșată în urma partidei de anul trecut de la Roland Garros vizează prestația rusoaicei. Sizikova este acuzată de blat, în dosar fiind menționate două duble greşeli pe care le-a comis, dar şi că nu a ajuns la o minge ce părea ușor de returnat. Respectivul game, care a atras atenția, a fost adjudecat la 0 de perechea Țig/Mitu. Într-un final, româncele s-au impus cu 7-6(8), 6-4, calificându-se în faza următoare la Openul Franței.

Potrivit Le Parisien, anchetatorii vorbesc despre „fraudă în grup organizat” şi „corupţie sportivă activă şi pasivă!”. Cercetările sunt derulate de Serviciul central pentru curse şi jocuri de noroc (SCCJ) din Paris. Printre dovezi, procurorii arată că a existat un aranjament la pariuri, în sensul că s-ar fi pariat masiv sume mari, de ordinul sutelor de mii de euro, în game-ul al cincilea din actul secund al întâlnirii Mitu/Țig – Sizikova/Brengle. Din câte se pare, pariurile au fost plasate online în mai multe țări și toate mizau pe același rezultat – câştigarea game-ului cinci din setul doi de către jucătoarele românce.

  • Yana Sizikova are 26 de ani, iar în întreaga carieră a strâns peste 200.000 de dolari din premiile obținute la turneele de tenis.

Citeste articolul pe Gandul