Abonare la google news

Roger Federer, spectacol și victorie superbă după 405 zile de pauză! Elvețianul a impresionat la Doha și a ridicat spectatorii în picioare | VIDEO

Roger Federer a revenit spectaculos, după mai bine de 13 luni! Elvețianul a demonstrat de ce este în stare și la 39 de ani, învingându-l în trei seturi pe Dan Evans, la Qatar Open.

La final, cu zâmbetul pe buze, Federer a părăsit arena în aplauzele fanilor, turneul din Qatar disputându-se cu spectatori în tribune, așa cum s-a întâmplat și în majoritatea zilelor de la Australian Open.

Campionul în vârstă de 39 de ani a suferit două operații la genunchi în sezonul trecut, dar a fost din nou la înălțime, după o pauză lungă. Federer a reluat antrenamentele în luna octombrie și și-a asigurat atunci fanii că nu mai resimte dureri.

Roger Federer, victorie superbă cu Dan Evans la Qatar Open

Deținătorul a 20 de titluri de Grand Slam, Roger Federer a beneficiat de un prim tur liber, grație statutului de al doilea favorit, la turneul din Qatar. Miercuri seara, campionul elvețianul a avut o misiune grea cu Dan Evans, pe care l-a învins într-un meci maraton, care a durat aproape două ore și jumătate.

„Dan a avut mai multă energie pe finalul meciului, dar am servit bine și am făcut un meci excelent, așa că sunt foarte încântat de ceea ce am reușit”, a spus Federer, imediat după victoria de la Qatar Open.

Elvețianul a ajuns la 1.243 de victorii în carieră și îi depășește la acest capitol pe rivalii Rafael Nadal (1008) și Novak Djokovic (943), fiind jucătorul cu cele mai multe succese dintre cei aflați în activitate.

Ajuns la 39 de ani, Federer nu a mai evoluat într-un meci oficial din luna ianuarie a anului trecut: 6-7, 4-6, 3-6 cu Novak Djokovic, în semifinalele Australian Open, a fost ultimul său meci.

Roger Federer a cucerit titlul la Doha de trei ori: în 2005, 2006 și 2011.

În sferturile de la Doha, Federer îl va înfrunta pe Nikoloz Basilashvili.

Citeste articolul pe ProSport