20 mai 2:00 PM

Abonare la google news

Roger Federer, criticat de antrenorul Simonei Halep după înfrângerea de la Geneva: „Pare ruginit!”

Roger Federer (8 ATP) a dezamăgit la debutul în sezonul de zgură, chiar în fața propriilor fani! Maestrul elvețian a fost învins de spaniolul Pablo Andujar (75 ATP), scor 4-6, 6-4, 4-6, și a fost criticat inclusiv de Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep. 

Roger Federer nu își găsește ritmul după accidentarea care l-a ținut 13 luni departe de teren! Deținătorul a 20 de titluri de Grand Slam a evoluat modest la Doha, pe suprafață rapidă, iar acum nu impresionează nici pe zgură.

Elvețianul în vârstă de 39 de ani a suferit o înfrângere dureroasă înainte de Roland Garros (30 mai – 13 iunie), iar jocul său a fost criticat de Darren Cahill (44 de ani), antrenorul australian al SImonei Halep (29 de ani).

Roger Federer a pierdut la debutul în turneul de la Geneva și a fost criticat de Darren Cahill

Roger Federer a cedat după o oră și 54 de minute în turul 2 la Geneva și a fost descris drept „ruginit” de Darren Cahill: „Roger a arătat bine din punct de vedere fizic și s-a mișcat ok pentru primul meci pe zgură. Doar că pare foarte ruginit împotriva unui jucător care știe foarte bine cum să joace pe această suprafață”, a spus Cahill, într-un interviu pentru New York Times. Federer nu a fost nici el mulțumit de jocul pe care l-a făcut la turneul din țara natală, fiind pesimist înainte de Roland Garros:

„Cred că atunci când joci atât de puţin şi ştii la ce nivel eşti, iar după ce s-a văzut azi, cum te poţi gândi să câştigi la Roland Garros!? Sunt doar realist şi ştiu că nu pot câştiga acolo, iar oricine gândeşte că aş putea aşa ceva greşeşte. După ce am fost eliminat în acest mod în meciul de azi, am simţit că pot juca mult mai bine. M-am simţit ciudat şi este dezamăgitor, dar în acelaşi timp e un proces prin care trebuie să trec, nu mă pot descurca prea bine şi am nevoie să muncesc mai mult”, a declarat Roger Federer la conferința de presă.

Citeste articolul pe ProSport