Abonare la google news

Roberto de Zerbi, antrenorul lui Vlad Chiricheș, gata să accepte o ofertă de la CFR Cluj. „Aș putea să vin în România”

Roberto de Zerbi a jucat aproape doi la CFR Cluj și a câștigat trei trofee cu formația din Ardeal. Acum este un antrenor „pe val” în Italia. Sassuolo, formația pe care o pregătește, se află pe locul 4 în Serie A. Tehnicianul lui Vlad Chiricheș are multe oferte și a recunoscut, într-un interviu, că i-ar plăcea să lucreze în România.

Roberto de Zerbi a fost unul dintre jucătorii italieni care s-a simțit foarte bine în Liga 1. A jucat la CFR Cluj în perioada 2010-2012 și a câștigat două titluri de campion și o Cupă a României. Are doar 41 de ani, dar antrenează de aproape șapte ani. Acum conduce Sassuolo, formație considerată o adevărată revelație în Seria A. Antrenorul nu duce lipsă de oferte și a fost chiar pe lista lui AC Milan, dar este gata să vină în România, mai ales dacă ar avea posibilitatea să pregătească echipa unde a jucat.

„Nu se ştie niciodată. Niciodată să nu spui niciodată. În viitor mi-ar plăcea să plec în străinătate şi, de ce nu, într-o zi aş putea să vin să antrenez în România fără probleme.

Mi-ar face plăcere. Nu închid poarta nimănui, mai ales României sau clubului CFR, unde am evoluat„, a spus Roberto De Zerbi într-un interviu exclusiv acordat Telekom Sport.

Roberto De Zerbi, antrenorul care mizează pe Vlad Chiricheș

Roberto de Zerbi este antrenor la Sassuolo din vara anului 2018. El este cel care și-a convins șefii că împrumutul lui Vlad Chiricheș de la Napoli ar fi o soluție bună pentru defensivă. Jucătorul român se accidentează destul de des, dar De Zerbi îi dă multă încredere și îl introduce titular chiar și după perioade mai lungi de pauză. Internaționalul român a jucat în acest sezon în 10 din cele 14 partide.

Sassuolo merge excelent în campionatul intern. E pe loc de Liga Campionilor cu 26 de puncte strânse în 14 meciuri. De Zerbi a antrenat Sassuolo în 95 de meciuri, cu o medie de 1,36 puncte pe meci. În CV-ul său se mai află Darfo Boario, Foggia, Palermo şi Benevento.

Sursa: Prosport