7 mai 11:27 AM

Abonare la google news

Rinat Ahmetov şi-a triplat averea şi rămâne cel mai bogat ucrainean

Averea celor mai bogați 100 de ucraineni a crescut în ultimul an cu 42%, pe primele trei locuri în clasament fiind Rinat Ahmetov, Viktor Pinciuk şi Konstantin Jevago – scrie Ekonomicina Pravda, citând date publicate de Forbes Ucraina.

Averea lui Ahmetov, președinte al clubului de fotbal „Șahtior Donețk”, a crescut în ultimul an de 2,7 ori, de la 2,8 miliarde de dolari la 7,6 miliarde dolari, transmite Știri.md cu referire la Rador.ro.

În ceea ce priveşte averea miliardarului Viktor Pinciuk, ginerele ex-președintelui ucrainean Leonid Kucima, aceasta a crescut de la 1,4 miliarde de dolari la 2,5 miliarde dolari, iar cea a lui Jevago, antreprenor din industria oţelului – de la 1,1 miliarde de dolari la 2,4 miliarde de dolari.

Cei trei sunt urmaţi în clasament de oligarhul Igor Kolomoiski, având o avere estimată la 1,8 miliarde de dolari (+ 0,8 miliarde de dolari față de 2020), omul de afaceri Ghennadi Bogoliubov, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari (+0,5 miliarde de dolari faţă de 2020) şi cuplul Oleksandr și Galina Ghereg, care are o avere de 1, 7 miliarde de dolari (+ 0,4 miliarde de dolari faţă de 2020). Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroșenko a devenit mai bogat cu 0,2 miliarde de dolari, averea sa fiind estimată la 1,6 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, potrivit Forbes, fostul preşedinte Poroşenko a coborât în clasamentul celor mai bogaţi 100 de ucraineni de pe locul trei pe locul șapte.

Primii 76 din clasamentul celor mai bogaţi 100 de ucraineni și-au sporit averea în cursul anului trecut, astfel că valoarea însumată a activelor tuturor celor intraţi în acest top a crescut cu 42%, ajungând la 44,5 miliarde de dolari.

Citeste articolul pe Stiripesurse