Abonare la google news

Rezultatele acțiunii ”Alcohol & Drugs” desfășurate de Poliția Rutieră. Câte permise auto au fost reținute într-o singură zi?

Pe data de 9 martie, Poliția Română a organizat mai multe acțiuni rutiere, în toată țara, pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Pe parcursul zilei, polițiștii au aplicat 8.181 de sancțiuni contravenționale, dintre care 178 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului și 8.003 reprezentând alte sancțiuni potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

561 de permise de conducere reținute într-o singură zi

De asemenea, au fost reținute 561 de permise de conducere, dintre care 199 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Citeste si:  Simulare BAC 2021. Când se vor afișa rezultatele, de fapt. Află aici ce notă ai luat

De asemenea, au fost constatate 156 de infracțiuni, dintre care 69 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, iar 15 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

”Curățenia” de primăvară din traficul rutier din România

Un conducător auto a fost depistat conducând un autoturism, pe Drumul Național 1, în județul Prahova, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive (canabis). În cauză, a fost întocmit dosar penal.

Citeste si:  Scandalul filării lui Radu Gavriș într-un restaurant: Ministrul de Interne Lucian Bode cere anchetă despre apariția imaginilor de la Hanul lui Manuc și înlocuirea lui Gavriș din funcția de coordonator al campaniei de luptă anti-Covid la Poliția București

Un alt bărbat a fost depistat conducând un autoturism, în municipiul Giurgiu, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive (pozitiv pentru substanțe precum heroină și amfetamină). Și pe numele acestuia, a fost întocmit dosar penal.

Alți doi șoferi au fost depistați la volan, în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice, (0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,66 mg/l). Și în cele 2 cazuri, a fost întocmit dosar penal.

Sancțiunile pentru cei care consuma alcool și se urcă la volan

O alcoolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancționează cu amendă şi suspendarea permisului pentru 3 luni (90 de zile).

Citeste si:  Universitatea Craiova cere ca DSP să ia măsuri împotriva FCSB-ului. „Este pasibilă de o plângere penală!”

Conform legislației din Romania, atunci când șoferii sunt prinși cu o îmbibație de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

Citeste articolul pe Promotor

 38 total views