joi 29 iulie 4:00 PM

Abonare la google news

Rezultat șoc: Elina Svitolina, eliminată de la Jocurile Olimpice! Cine sunt finalistele-surpriză

Finaliste-surpriză la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în turneul de tenis feminin! Belinda Bencic (Elveția, 12 WTA), cap de serie numărul 12, și Marketa Vondrousova (Cehia, 41 WTA) își vor disputa medalia de aur, după ce le-au eliminat pe Elena Rybakina (Kazahstan, 20 WTA), respectiv Elina Svitolina (Ucraina, 6 WTA). 


Elina Svitolina (Ucraina, 6 WTA), văzută drept principala favorită la câștigarea medaliei de aur la Jocurile Olimpice 2020, în turneul de tenis, a pierdut fără drept de apel în semifinale, scor 3-6, 1-6 cu Marketa Vondrousova! Ucraineanca, proaspăt căsătorită cu Gael Monfils, era cap de serie numărul 4 la Tokyo și a jucat neașteptat de prost în duelul cu Vondrousova, încheiat după numai o oră și 5 minute.

Nu este prima surpriză pe care Marketa Vondrousova, „killerița” Mihaelei Buzărnescu din turul secund, o reușește la Jocurile Olimpice, ea învingând-o și pe Naomi Osaka (Japonia, favorită 2) în optimi, cu scorul de 6-1, 6-4! Reprezentanta Cehiei se va lupta pentru medalia de aur cu Belinda Bencic, elvețianca trecând în penultimul act de Elena Rybakina (Kazahstan, 20 WTA), scor 7-6(2), 4-6, 6-3.


Finaliste-surpriză în turneul de tenis de la Jocurile Olimpice! Elina Svitolina a fost eliminată în penultimul act

Vom avea din nou o campioană-surpriză în turneul de tenis de la Jocurile Olimpice, după ce Monica Puig (Puerto Rico) s-a impus la Rio 2016 (4-6, 6-4, 6-1 în finala cu Angelique Kerber din Germania)! Iar pentru medalia de aur de la Tokyo 2020 se vor lupta două jucătoare din afara Top 10 WTA: Belinda Bencic din Elveția și Marketa Vondrousova din Cehia. Niciuna dintre cele două nu au mai cucerit vreun titlu major în carieră.

Belinda Bencic (24 de ani) și Marketa Vondrousova (22 de ani) au obținut joi biletele pentru marea finală de la Jocurile Olimpice 2020, iar elvețianca a avut, în mod surprinzător, un meci mult mai dificil. Bencic a eliminat-o pe Rybakina după o luptă de două ore și 46 de minute, în timp ce Vondrousova a avut nevoie de numai o oră și 5 minute pentru a o învinge pe Svitolina.

Prosport.ro


Stirile.eu