Abonare la google news

Rezistență la transparență. Ce se întâmplă atunci când cetățenii văd Guvernul prin cifre, nu prin vorbe

Cea mai mare desfășurare de forțe a statului român din ultimii ani, campania de vaccinare anti-COVID are, cum era de așteptat, și anomalii. Iar întrebarea, după un milion de oameni deja vaccinați, este simplă: admitem aceste deficiențe și le corectăm sau le ascundem mai departe sub preș?Guvernul a părut că ia calea transparenței, dar a ales, de fapt, la loc comanda.

Citeste si:  UE vrea să restricționeze călătoriile neesențiale, pentru a evita închiderea granițelor. Ce se întâmplă cu „pașaportul de vaccinare”

Dar înainte ca la vârful statului să apară vreun scandal, Recorder obținuse de la Ministerul Sănătății statisticile complete atât de disputate. În noul context, le-a publicat integral.

Cum am ajuns la datele complete de la începutul campaniei de vaccinare și ce reacții a iscat publicarea lor explică jurnaliștii Recorder Cristian Delcea și Mihai Voinea, într-un nou episod On the record.

Citeste si:  ÎPS Teodosie, după restricțiile impuse bisericilor: Dumnezeu nu poate fi restricționat. Orice, până la Dumnezeu

On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Partener: Aqua Carpatica. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube.

Citeste articolul pe Recorder

 49 total views