Abonare la google news

Revoluție la Iași! Suporterii se revoltă împotriva Comitetului Director și cer dizolvarea acestuia. „Vrem un club independent, apolitic. Te dai salvator, dar ne bagi iar în groapă”

Dezamăgiți de evoluțiile rușinoase ale echipei, dar mai ales de circul existent la vârful clubului, suporterii Politehnicii Iași au luat atitudine. Mai multe grupări de suporteri s-au coalizat pe rețelele de socializare și au distribuit masiv un comunicat prin care solicită dizolvarea Comitetului Director. „Vrem un club independent, apolitic. Ne-am săturat să ne pregătim de ce e mai rău”, spun suporterii Iașiului.

Iată comunicatul postat de suporterii Politehnicii Iași pe paginile ”Ultras Iași”, ”Băieți Veseli Iași” și altele:

„Lupta cu trecutul

Din peluză v-am văzut în ultimii 15 ani pe toţi, cum aţi intrat în viaţa noastră, în clubul nostru şi ne-aţi vorbit despre lucruri mari şi orizonturi măreţe. Ce sus ar trebui să fim acum! Dar uită-ne! Încă ne luptăm cu trecutul, încă ne luptăm şi nu reuşim să devenim un club independent.

Domnule Ambrosie, domnule profesor Antohi vina e a voastră, a celor care aţi fost atâţia ani în club şi nu aţi reuşit schimbarea! Nici nu încercaţi acum să ne spuneţi că aveţi voi soluţia, că nu vă mai acceptăm! Aţi avut timp până acum să vă transpuneţi ideile şi viziunile în fapte, aţi fi avut timp să construiţi ceva dacă nu aţi fi avut alte gânduri tacite. Dar voi aţi fost mereu derizorii, mereu făcând jocuri politice în detrimentul clubului nostru.

Când ai venit în 2010, domnule Ambrosie, cineva înaintea ta atinsese o limita joasă şi mizerabilă, tot prin jocuri politice, şi a sfârşit prin a rupe clubul în două. Ne-am revenit greu, ştii şi trebuie să îţi aminteşti asta. Ar fi trebuit măcar atât să înţelegeţi! Şi să nu vă jucaţi cu asta! Aici am tras linie, şi nu mai există dialog sau cale de întoarcere! O să vă oprim!

Vorbeam mai sus de luptă, lupta noastră a fost să vă ancorăm pe voi, toţi cei care aţi trecut prin birouri sau teren, de ideile si idealuri noastre! Când ai fost numit presedinte, ai vrut să discuţi cu noi, in 3-4 întalniri nu ai inţeles nici cât a inţeles Sabo, cu toate celelalte pete ale lui, dintr-o discutie de 15minute. Atunci ne-am dat noi seama de fapt cât ai înţeles tu şi cât ai iubit istoria clubului nostru!

Nu ar fi trebuit să fie atât de greu, cerem doar normalitate şi profesionalism. Vrem un club independent. Ne-am săturat să ne întrebăm ce ne aşteaptă anul viitor. Ne-am săturat să ne pregătim de ce e mai rău şi să sperăm la ceva mai bine! Vrem un club care sa funcţioneze singur, fără această incertitudine agasantă care apare periodic fără echivoc. Şi mai ales vrem un CLUB APOLITIC!

Înţelegem că suntem parte din comunitate şi că e normal ca urbea să aibă o părere şi un cuvânt de spus prin reprezentatul său. Dar sa ramână atât, căci dacă e să privim în urmă, un primar care a fost singurul sau factor decizional majoritar a devenit cea mai mare pată a istoriei noastre.

Dezideratele noastre au rămas aceleaşi, de la prima noastră discuţie şi până astazi. Nu ne aşteptăm să le întelegeţi, cum nu aţi reuşit în atâtea alte ocazii. În schimb aşteptaţi-vă să luam parte la această dispută, că nu vom mai rămâne pasivi!

Încheiem prin a vă aduce aminte de un mesaj care vi l-am transmis în august 2018, când aţi acţionat la fel, cu un alt preşedinte atunci, aţi dus dialogul în presă, activând presa aservită şi “suporterii” sau asociaţiile de tastatură :

“NOI VREM UN CLUB CURAT, SĂ CREASCĂ CU VALORI INTRANSIGENTE

SĂ AJUNGEM SUS PRIN LUPTĂ ŞI COMPETIŢII DREPTE

FĂRĂ CONDUCATORI CERTAŢI CE SE MURDĂRESC CUMPĂRÂND PRESA”

Ultras Iaşi

14 martie 2021

Politehnica înainte de toate si pentru totdeauna!”

„Te dai salvator dar ne bagi iar în groapă”

Pe de altă parte, gruparea „Anturaj tânăr” a postat un comunicat manifest împotriva primarului Mihai Chirica și a membrilor Comitetului Director: „Aduși de mână de către părinți, influențați de către colegi ori atrași de dulcele târg al ieșilor, Politehnica Iași s-a remarcat mereu prin oamenii din jurul ei, prin suporterii care făceau până nu de mult jucătorii echipelor din capitală să tremure când călcau pe gazonul din Copou. În tot acest timp, într-o clădire situată pe Bulevardul Ștefan cel Mare, diferite personaje s-au perindat pe la primari și consilieri, încercând din răsputeri să saboteze munca unei conduceri care s-a confruntat simultan cu pandemia și datoriile moștenite din anii precedenți.

Timpul a trecut, s-au schimbat antrenori, jucători, însă oameni precum Antohi sau Ambrosie au rămas fideli stăpânului de la Palatul Roznovanu, asistând cum rând pe rând toate echipele orașului au fost desființate.

Ajunși în 2021, pentru prima oară cu management decent pentru un club de primă ligă, „domnul” Ambrosie, sătul de rupt ușile primarului fără rezultat, a prezentat presei cu ajutorul lui Antohi, niște informații scoase din context, într-o încercare disperată de a reveni la conducerea clubului. A dezinformat suporterii pentru a suta oară, în tentativa lui de a-i face să creadă că mediocritatea de care a dat dovadă de-a lungul anilor e cel mai bun lucru pentru acest club.

Am tăcut suficient și a ținut prea mult acest circ organizat de persoanele toxice din jurul clubului. Vă asigurăm că nu vom mai face același greșeli precum cele din 2010!

Politehnica Iași înainte de toate și pentru totdeauna!

„Un papagal la costum ce prin sabotaj se remarcă / Te dai salvator dar ne bagi iar în groapă… „

 

Citeste si:  Buna Vestire, 25 martie. Prima dezlegare la peşte din postul Paştelui

Citeste articolul pe ProSport

 11 total views