marți 26 octombrie 1:06 AM

Abonare la google news

Revin restricţiile şi în vestul Europei. Olanda e copleşită de numărul mare de infectări şi speriată de dublarea deceselor, într-o săptămână

Numărul de infectări cu coronavirus se află în creştere de o lună în Olanda şi a atins în ultimele zile cel mai ridicat nivel înregistrat după luna iulie, după ce majoritatea măsurilor de distanţare socială au fost eliminate la sfârşitul lui septembrie.


Noul val de infectări a mărit numărul de pacienţi în spitale mai rapid decât se anticipa şi multe spitale deja reduc din nou serviciile medicale obişnuite pentru a trata cazurile de COVID, a arătat ministrul sănătăţii.

Guvernul a cerut grupului său de experţi în sănătate să recomande posibile noi măsuri, urmând să decidă asupra politicii sale pe data de 2 noiembrie, a spus De Jonge, fără a preciza opţiunile luate în considerare.


„Nu este uşor să fie găsite noi măsuri care funcţionează, pentru că mai ales persoanele nevaccinate sunt cele care necesită îngrijire, care au cel mai mare risc de a se infecta şi de a-i infecta pe alţii„, a explicat el, citat de Reuters.

Citeşte şi Certificat de vaccinare pentru a merge la toaletă, dar nu şi pentru a sta la terasă, să bei o bere. Decizia controversată pe care se pregăteşte să o ia Olanda

Guvernul a relaxat majoritatea restricţiilor anti-COVID-19 pe 25 septembrie şi a introdus un certificat sanitar care face dovada vaccinării sau a unui test negativ recent, şi care este cerut pentru accesul în baruri, restaurante, cluburi sau la evenimente culturale.

Între timp, numărul de infectări a crescut, duminică fiind anunţate 6.350, cu 75% în plus faţă de aceeaşi zi a săptămânii anterioare. Totodată, bilanţul deceselor a crescut de peste două ori în weekend, ajungând la 25.

Citeşte şi Olanda militează pentru interzicerea bancnotei de 500 de euro. De asemenea, plăţile cash ar urma să fie limitate la 5.000 de euro

Patru din cinci pacienţi cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă nu au fost vaccinaţi, anunţa săptămâna trecută Institutul naţional de sănătate publică.

Conform datelor guvernamentale, 84,5% din populaţia adultă s-a vaccinat cu schema completă.

Romaniatv.net


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !