Revenire de senzație pentru Pau Gasol! A semnat un contract cu FC Barcelona la aproape 41 de ani

Pau Gasol, vedeta NBA care va împlini 41 de ani pe 6 iulie 2020, a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon cu echipa de baschet FC Barcelona.

Pau Gasol a jucat trei sezoane la gruparea catalană, la începutul carierei, înainte de a se transfera în campionatul nord-american de baschet, NBA, competiţie în care a evoluat pentru echipele Memphis Grizzlies, Los Angeles Lakers, Chicago Bulls, San Antonio Spurs şi Milwaukee Bucks.

Ultima oară, Pau a fost legimitat la Portland Trail Blazers, formație pentru care nu a apucat să evolueze. Pau Gasol și-a început cariera profesionistă la FC Barcelona în anul 1998 iar în 2001 a făcut pasul spre NBA, la Memphis Grizzlies.

Citeste si:  Constantin Budescu, detalii despre viitorul contract: „S-au înțeles și sperăm să semneze!” Ce urmează pentru atacantul Astrei

Revenire de senzație pentru Pau Gasol! A semnat un contract cu FC Barcelona la aproape 41 de ani

Cel mai bun baschetbalist spaniol din istorie are în palmares două titluri NBA, cu LA Lakers. El este dublu vicecampion olimpic (2008 şi 2012), medaliat cu bronz la JO din 2016, campion mondial în 2006 şi triplu campion european cu naţionala Spaniei.

Principalul obiectiv: Jocurile Olimpice de la Tokyo

Va împlini 41 de ani în iulie, nu a mai jucat un meci din martie 2019, avea nevoie de o echipă care să-și recapete forma și să poată fi la Jocurile de la Tokyo din această vară, marele său vis.

Citeste si:  Ricardo Grigore nu poate deveni jucător liber de contract, dar le poate da o lovitură sub centură dinamoviștilor. „Litigiul poate dura 6 luni!”

Întoarcerea fiului risipitor este o veste magnifică pentru Barcelona și pentru baschetul spaniol, care îl recuperează pe cel mai bun jucător din istorie al acestei țări.

„Sunt foarte bucuros să anunţ că vin acasă şi că în curând mă voi alătura echipei de baschet a Barcelonei. Vreau să pun abilităţile mele şi experienţa mea la dispoziţia clubului, într-un punct cheie al sezonului, progresând în acelaşi timp din punct de vedere fizic şi intrând în ritmul competiţiei.

Sunt fericit să mă întorc la clubul unde am început şi sunt încântat de această nouă oportunitate: sper să contribui la prima echipă foarte curând. Vreau să mulţumesc clubului Barcelona şi staff-ului său tehnic pentru că a făcut posibilă venirea mea”, a scris Pau, pe reţelele de socializare.

Citeste si:  Diamant de 15 milioane de euro, furat de o bandă de români în Barcelona

Sursa: ProSport

 18 total views