Abonare la google news

Reuters: Un studiu Oxford arată că vaccinul AstraZeneca este eficient împotriva variantei braziliene

UE pune presiune pe AstraZeneca: „Vom folosi toate mijloacele legale pentru a bloca exporturile dacă livrările nu sunt respectate” Sursa Foto: Profimedia

  • Vaccinul AstraZeneca este eficient împotriva variantei braziliene (P1), a declarat pentru Reuters o sursă care cunoaște studiul.
  • Cercetătorii cred că noua variantă a virusului ar fi provenit din orașul amazonian Manaus.
  • Sursa nu a precizat eficacitatea exactă a vaccinului împotriva variantei P1.

Datele preliminare dintr-un studiu efectuat la Universitatea din Oxford indică faptul că vaccinul COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca PLC este eficient împotriva variantei braziliene (P1), a declarat pentru Reuters o sursă care cunoaște studiul.

Citeste si:  Prognoza meteo februarie - martie. Meteorologii au făcut anunțul despre luna lui Mărțișor

Datele indică faptul că vaccinul nu va trebui modificat pentru a proteja împotriva variantei despre care se crede că ar fi provenit din orașul amazonian Manaus, a declarat sursa, care a solicitat să rămână anonimă pentru că rezultatele nu au fost încă făcute publice.

Sursa nu a precizat eficacitatea exactă a vaccinului împotriva variantei P1, spunânc că rezultatele complete ale studiului ar trebui să fie publicate în curând, posibil în martie.

Citeste si:  Vaccinul Moderna are probleme. Un epidemiolog rupe tăcerea și cere stoparea inoculării

Vaccinul AstraZeneca, mai puțin eficient împotriva variantei sud-africane

Rezultate timpurii au indicat că vaccinul AstraZeneca a fost mai puțin eficient împotriva variantei sud-africane, care este similară cu P1. Africa de Sud a întrerupt ulterior utilizarea vaccinului în țară.

Brazilia se confruntă în prezent cu un al doilea val, brutal și de lungă durată, al coronavirusului, atingând miercuri un record de 1.910 decese.

Citeste si:  Pentru ce perioadă asigură imunitate vaccinul de la Moderna. Toată lumea îl va prefera

Varianta P1 se numără printre factorii pe care epidemiologii cred că contribuie la o creștere a cazurilor și a deceselor, iar comunitatea științifică s-a arătat îngrjorată în privința rezistenței variantei la vaccinuri.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews

 17 total views