Abonare la google news

Rețea de proxeneți români care activa în Spania desființată cu sprijinul Europol

 

Procurorii DIICOT din Giurgiu au reținut 5 persoane acuzate, printre altele, de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, spălare de bani și deținere de droguri de mare risc, persoane care făceau parte dintr-o rețea organizată care acționa în Spania. La descinderile care au fost făcute în România, pe data de 9 martie, au luat parte și polițiști spanioli, toată ancheta fiind sprijintă de Europol.

În cadrul acțiunii desfășurate în România, au fost puse în executare 14 mandate de percheziție domiciliară, 10 în județul Giurgiu, 2 în municipiul Galați și 2 în municipiul București, la locuințele celor 13 persoane cercetate.În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate sisteme informatice, obiecte și metale prețioase, înscrisuri, substanțe susceptibile a fi droguri și bunuri utilizate la cântărirea, dozarea, ambalarea drogurilor sau utilizate la consumul acestora.

În același timp, pe teritoriul Spaniei, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară și 8 mandate de aducere, fiind reținute 2 persoane de cetățenie română.

Cinci persoane au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, spălare a banilor, trafic de minori, deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu și punerea la dispoziție a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri. Acestea urmează să fie duse în instanță, cu propunere de arestare preventivă.

VEZI ȘI GESTUL EMOȚIONANT FĂCUT DE UN TÂNĂR DIN CLUJ. A ALERGAT 620 DE KILOMETRI ÎN 7 ZILE, PENTRU A AJUTA BOLNAVII DE CANCER

Activitatea infracțională conta în recrutarea unor tinere pentru exploatarea sexuală a acestora

„Din datele și probele administrate a rezultat faptul că grupul infracțional organizat, format din 13 membri, cu vârste cuprinse între 24 și 43 de ani, ar fi fost constituit de persoane ce domiciliază în județul Giurgiu și municipiul București, ulterior, la grup aderând și alți membri din județul Galați.

În principal, activitatea infracțională a grupului ar fi constat în recrutarea, de pe teritoriul României, a unor tinere aflate în stare de vulnerabilitate, urmată de exploatarea sexuală a acestora, prin obligarea sau determinarea și înlesnirea practicării prostituției în Spania, în regiunea Girona”, potrivit unui comunicat al DIICOT.

 

CITEȘTE ȘI LOVITURĂ DURĂ PENTRU “SPARTACUS IDOLUL FETELOR”! CÂȚI ANI DE ÎNCHISOARE AU DECIS MAGISTRAȚII PENTRU INTERLOP, DUPĂ SCANDALUL MONSTRUOS FĂCUT DE PAȘTE

Citeste articolul pe Cancan