Abonare la google news

Restricţii pentru TIR-uri pe Valea Oltului, în timpul zilei, pe perioada Sărbătorilor Pascale

Printr-un comunicat, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat restricţii de circulaţie în perioada sărbătorilor pascale pe DN 7 / E 81, pe porţiunea cuprinsă între Sibiu şi Piteşti, pentru camioanele mai grele de 7,5 tone.

 

Circulaţia acestora a început să fie restricţionată de joi, 29 aprilie şi va fi valabilă până luni, 3 mai, de la intersecţia Drumul Naţional 7 cu DN 1, în Veştem – Sibiu, până la intrare în Piteşti, la intersecţia cu DN 7C.

 

Restricţia de tonaj este valabilă doar pe timpul zilei, pentru a se evita aglomeraţia din perioada mini-vacanţei de Paşte. 

A început de la ora 16:00 până la ora 22:00, a zilei de 29 aprilie, continuă vineri 30 aprilie în intervalul orar 06:00 – 22:00, sâmbătă, 1 mai – este valabilă între orele 16:00 – 22:00, iar duminică, 2 mai şi luni 3 mai se aplică tot între orele 06:00 – 22:00. 

Citeste si:  Londra a pierdut titlul de cel mai conectat oraş al lumii în domeniul transportului aerian

 

Traficul greu este permis, în general, doar pe timpul nopţii, cu excepţia zilei de sâmbătă, 1 mai, când TIR-urile vor putea să tranziteze cele trei judeţe: Sibiu, Vâlcea şi Argeş, până la ora 16:00 şi apoi după ora 22:00.

 

„Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone,  altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în zilele de joi 29 aprilie, 30 aprilie (Vinerea Mare şi ziua premergătoare), 01 mai, 02 mai şi 03 mai 2021 (Ziua Muncii, prima şi a doua zi de Paşte), conform Anexei nr. 1 la Ordinul MT – MAI nr. 1249 – 132/2018″, se precizează în comunicatul CNAIR.

Citeste si:  Ce localități riscă să aibă parte de noi RESTRICȚII? LISTA incidențelor pentru fiecare localitate din județul Cluj

În perioada menţionată, patrule ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente pe DN 7 / E 81, pe toată durata sărbătorii de Paşti, pentru siguranţa traficului rutier, respectarea normelor de circulaţie şi pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere.

„În perioada de referinţă, în scopul reducerii riscului rutier, poliţiştii rutieri din Vâlcea vor acţiona zilnic şi vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, inclusiv echipamentele de ultimă generaţie (dispozitivele TruCam), pe următoarele sectoare de drum: DN 7 – Milcoiu – Seaca, DN 7 – Călimăneşti – Câineni, precum şi DN7 – Brezoi”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.

Citeste si:  Bianca Drăgușanu a spus tot adevărul despre menajera lui Alex Bodi. Cine este femeia, de fapt

 

Vă mai recomandăm şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul