miercuri 24 noiembrie 4:59 PM

Abonare la google news

Reprezentanții OMS susțin că țările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva noului coronavirus


În cadrul unei conferințe, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au transmis faptul că țările ar trebui să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva noului coronavirus. În Europa, în ultimele săptămâni, mai multe țări au înregistrat creșteri ale cazurilor de infectare cu noul coronavirus.


Europa se afundă încet, din nou, într-o zonă în care numărul de persoane infectate cu noul coronavirus se află pe o pantă ascendentă, iar unitățile spitalicești abia mai fac față pacienților care ajung cu forme grave sau severe. Dacă în România s-au înregistrat cazuri mai puține în ultimele două săptămâni, în mai multe state europene pare să vină, din nou, criza sanitară.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au transmis un nou mesaj către cetățeni, îndrumându-i spre vaccinarea împotriva noului coronavirus. OMS susține că țările ar trebui să ia în considerare imunizarea obligatorie împotriva Covid-19, având în vedere situația prezentă. Robb Butler, reprezentant al OMS Europa, spune pentru Sky News: ”Este o discuție sănătoasă. Există lecții de istorie aici, în care astfel de decizii au venit în detrimentul încrederii, al incluziunii sociale. Deci este un subiect foarte delicat, dar credem că este timpul să avem această discuție, dintr-o perspectivă individuală și din cea a populației”.

Vaccinarea obligatorie împotriva noului coronavirus ar putea pune capăt pandemiei. Mai multe state europene, printre care Germania, Olanda și Austria, au impus restricții noi pentru cetățeni, pentru a stopa răspândirea virusului.

Citește și ANUNȚUL ÎNGRIJORĂTOR AL OMS. CE AR PUTEA SĂ SE ÎNTÂMPLE PÂNĂ ÎN PRIMĂVARA ANULUI VIITOR, ÎN EUROPA

Pe de altă parte, reprezentantul OMS Europa susține faptul că doar 54% din populația celor 53 de state membre ale regiunii a ales vaccinarea. Lucru ce i-a îngrijorat pe oficiali. Alte cifre îngrijorătoare arată că doar 48% din populația continentului poartă masca de protecție. În acest sens, oficialul a făcut declarații.

„Dacă vedem o creștere a folosirii măștii, vom avea o reducere a numărului de cazuri și decese. Dacă 95% dintre oameni ar purta mască, credem că am putea salva aproximativ 160.000 de vieți în Europa”, a adăugat el, citează digi24.ro.

Sursă foto: Pixabay

Cancan.ro