sâmbătă 3 iulie 9:00 PM

Abonare la google news

Replici dure după ce ministrul ucrainean al Apărării a obligat femeile din armată să defileze pe tocuri: „Mentalitate medievală”


Decizia Ministerului Apărării din Ucraina de a obliga femeile din serviciul militar să defileze la parada din 24 august pe tocuri a stârnit o mulțime de reacții nervoase din partea populației civile, pe motiv că această măsură este una sexistă, scrie BBC.


Ucraina se pregătește să organizeze o paradă militară pe 24 august pentru a marca 30 de ani de independență, obținuți după prăbușirea Uniunii Sovietice.

Cu ocazia acestei zile, Ministerul Apărării din Ucraina a luat decizia de a obliga toate femeile din cadrul serviciului militar să defileze pe tocuri la paradă.

Reacțiile nu au întârziat să apară, în special cele nervoase. Iryna Gerashchenko, membru al opoziției în parlamentul ucrainean, spune că această măsură are un caracter sexist.

Totodată, mai mulți parlamentari l-au blamat pe ministrul Apărării și i-au cerut să se scuze în public pentru decizia pe care a luat-o.

„Povestea unei parade în tocuri este o adevărată rușine”, a scris și jurnalistul Vitaly Portnikov pe Facebook, argumentând că unii oficiali de la Kiev au o mentalitate „medievală”.

Peste 31.ooo de femei se află în serviciul armatei ucrainene în acest moment, dintre care peste 4.000 sunt ofițeri.

Editor : Ioana Coman


Digi24.ro