Abonare la google news

Renate Weber susține că vaccinarea împotriva COVID-19 este de fapt „o impunere”

Renate WeberFoto: Mediafax

  • Vaccinarea nu este obligatorie în România, din punct de vedere legislativ
  • Avocatul Poporului este de părere că vaccinarea este de fapt „o impunere”
  • Renate Weber: „Vaccinarea e o impunere, pentru că nu le dai oamenilor o altă șansă de a avea o viață cât de cât normală”

Avocatul Popoprului, Renate Weber, a declarat dumincă seară la Antena3 că vaccinarea împotriva COVID-19 este de fapt „o impunere”.

Citeste si:  156 de cazuri COVID-19 la Cluj. Rata incidenței se menține sub 3 la mie

„Vaccinarea e o impunere, pentru că nu le dai oamenilor o altă șansă de a avea o viață cât de cât normală”, a spus Renate Weber.

De nenumărate ori, autoritățile țării au ținut să sublinieze că vaccinarea nu este obligatorie. Cu toate acestea, Renate Weber este de părere că vaccinarea le este impusă românilor pentru a se întoarce la o viață normală.

Citeste si:  Ce îi face Sânziana Buruiană fiicei sale, la doar 5 ani. Unele mămici sigur se vor enerva

„Vaccinarea (obligatorie – n.r.) este o cerință care nu-și găsește sub nicio formă suport în legislația noastră actuală. Câtă vreme vaccinarea este o chestiune absolut bazată pe consimțământul persoanei, a impune astfel de condiții este categoric, categoric nu că excesiv, este dincolo de lege”, crede Renate Weber.

Avocatul Poporului a spus că lucrătorii din domeniul privat care sunt obligați să se vaccineze își pot da angajatorii în judecată.

Citeste si:  China va permite accesul în ţară doar străinilor vaccinaţi împotriva Covid-19 cu un vaccin chinezesc

„Acum, întrebarea e câti dintre cei care sunt în astfel de situații vor avea curajul să-și dea angajatorii în judecată, pentru că dacă este un angajator privat nu există altă soluție”, a adăugat Avocatul Poporului.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews

 15 total views