17 martie 9:18 PM

Abonare la google news

Renate Weber îi răspunde lui Orban: E mare păcat când un preşedinte de partid şi un om care are o asemenea funcţie în stat se joacă pur și simplu cu cuvintele. Cum să spui, Doamne fereşte, că Avocatul Poporului a pus în pericol viaţa oamenilor?

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că va fi demarată procedura pentru schimbarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Popoului, acuzând-o pe aceasta că „a pus în pericol viaţa cetăţenilor”. Orban a subliniat că doreşte un alt Avocat al Poporului, „fără ştampilă de partid”.

Într-o intervenție la Antena3, Renate Weber a spus că ceea ce a spus Ludovic Orban e chiar „năucitor”.

„E mare păcat când un preşedinte de partid şi un om care are o asemenea funcţie în stat şi este preşedintele Camerei Deputaţilor, deci este a treia poziţie în demnităţile publice din statul român, se joacă pur şi simplu cu cuvintele. Nu mai spun că insultă, dar se joacă în acest moment cu nişte cuvinte, pentru că de fapt, reproşul pe care mi-l făcuseră cel puţin acum câteva luni de zile, era acela, că am atacat la Curtea Constituţională nişte legi şi ordonanţe de urgenţă care erau de multă vreme în vigoare în România şi prin asta aş fi pus în pericol viaţa oamenilor, ceea ce, ieraţi-mă, dar este chiar năucitor. Să nu mai vorbim de faptul că la Curtea Constituţională acele acţiuni pe care noi le-am făcut anul trecut în perioada stării de urgenţă, apoi a stării de alertă, deci acele acţiuni au fost admise cu unanimitate de voturi, deci, cum să spui, Doamne fereşte, că Avocatul Poporului a pus în pericol viaţa oamenilor?”,  a spus  Renate Weber, la Antena3.

Președintele PNL a spus că gvernul de coaliție trebuie să susțină pentru funcția de Avocat al Poporului un candidat care „să nu fie partizan politic”.

„Ideea e să susținem un candidat care să nu fie partizan politic, care să aibă o carieră în domeniul respectării drepturilor omului, să aibă studii juridice solide, fără să aibă o ștampilă de partid. O să discutăm mai multe propuneri, că e normal să formuleze mai multe propuneri. Când vom avea o soluţie, o vom decide şi o vom anunţa public. A pus în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor, că a considerat spitalele şi cadrele medicale centre de detenţie. Să vă mai spun de mulţimea de acţiuni, după părerea mea, care au ieşit din cadrul constituţional şi legal?”, a declarat Orban.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea


Citeste articolul pe G4Media