Abonare la google news

Reguli de circulație în Bulgaria – limite de viteză, indicatoare, taxe de drum și amenzi

Regulile de circulație în Bulgaria nu sunt mult mai diferite față de cele din țară la noi. Ce reguli de circulație au aceștia, limite de viteză, taxe și multe altele veți afla în următoarele rânduri. De asemenea, și ce documente trebuie să aveți obligatoriu la dumneavoastră și alte câteva sfaturi.

Accesul cetățenilor români pe teritoriul Bulgariei se poate face doar având la îndemână cartea de identitate a pașaportului simplu electronic sau temporar. De asemenea, acesta trebuie să fie valabil în momentul călătoriei. Verificați înainte de plecare valabilitatea acestuia. Desigur, din cauza pandemiei, lucrurile stau puțin diferit față de cum era înaintea ei. Potrivit autorităților române, condițiile de intrare la vecinii bulgari se pot modifica pe parcurs. Trebuie să avem grijă deoarece acest lucru se poate face fără o avertizare prealabilă din partea autorităților din Sofia.

Citeste si:  103 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu. Scandal mare chiar azi, la mormântul lui (exclusiv)

Puteți verifica site-ul http://sofia.mae.ro/local-news/1231 . Aici Ambasada României de la Sofia publică informații de ultimă oră actualizate în limba română. Ministerul Afacerilor Externe sfătuiește șoferii români să fie siguri că au asigurare medicală de călătorie înainte de a trece granița spre Bulgaria.

Șoferii români informați prin pliante la intrarea în Bulgaria

Șoferii români care trec granița româno-bulgară sunt înștiințați la intrare despre noile reguli de circulație din țara vecină. Vameșii distribuie, din când în când, pliante cetățenilor români sau de alte naționalități ce intră pe teritoriul Bulgariei.

Pliantele conțin informații ce sigur îți vor fi de folos odată ce treci granița. Ele îți prezintă cele mai importante reguli din traficul rutier. De asemenea, vei mai găsi și eventuale penalizări în cazul în care nu le respecți. Pliantele sunt tipărite în 4 limbi diferite: bulgară, română, turcă și engleză.

Citeste si:  Avere Bogdan Stanoevici. Cine este fiul secret din Franța care va moșteni tot ce are actorul

Acestea îți atrag atenție asupra taxei de vinietă neplătită și riscurile la care se supune conducătorul auto dacă nu o respectă. Prin urmare, autoturismul tău poate fi confiscat pentru o perioadă de până la o lună și o amendă destul de mare, între 300 și 3.00 de leva, în funcție de tipul acesteia. În euro, ar fi cam 150 – 1.500 de euro.

Totodată, vei mai fi anunțat că pe teritoriul Bulgariei, autoturismele circulă cu luminile de întâlnire aprinse și pe timp de zi, indiferent de categoria drumului.

Vei mai găsi în aceste pliante și importanța faptului că pe banda de urgență de pe autostradă este interzisă oprirea sau deplasarea. Desigur, cu excepția situațiilor speciale. Sunt menționate și sancțiunile privind conducerea autovehiculului sub influența băuturilor alcoolice. De cele mai multe ori, pliantele sunt înmânate după verificarea tutor documentelor și le veți primi înainte să părăsiți granița.

Citeste si:  USR PLUS insistă: Dacă PNL vrea șefia Camerei, Cioloș să fie premier

Alte informații ce vă pot fi de folos

Dacă aveți un aparat anti-radar, ar trebui să îl lăsați acasă. Acestea sunt interzise pe teritoriul vecinilor bulgari. Folosirea unui astfel de aparat duce la o amendă, fiind o contravenție.

Limitele de viteză sunt asemănătoare:

  • 50 km/h în localități
  • 90 km/h în afara localităților
  • 140 km/k pe autostrăzi

Parcarea este permisă doar în locurile special amenajate. Plata parcării se efectuează în baza tichetelor de parcare. Acestea se achiziționează de la agenții de parcare ce vor fi prezenți în zonă. În cazul în care parcați neregulamentar, autoritățile bulgare au dreptul să vă ridice mașina. O puteți recupera doar după ce plătiți contravaloarea amenzii aplicate.

De asemenea, permisul românesc este valabil în Bulgaria.

Citeste articolul pe PlayTech

 39 total views