Abonare la google news

Regimul de la Beijing va stabili care sunt candidații ”patrioți” la alegerile din Hong Kong

Ignorând avertismentele venite din capitalele occidentale, cei circa 3.000 de deputaţi ai Adunării Naţionale Populare (ANP) au aprobat un „proiect de decizie cu privire la îmbunătăţirea sistemului electoral” în fosta colonie britanică.

Un ropot de aplauze a urmat votului în imensul Palat al Poporului, sediul parlamentului de la Beijing. Niciun deputat nu a votat împotriva textului şi doar unul s-a abţinut.

Citeste si:  Ministrul de Interne, previziuni despre TAROM: „Această companie naţională va fi salvată”

După anunţul făcut săptămâna trecută cu privire la această reformă electorală, Londra, Washingtonul şi Bruxellesul au avertizat regimul chinez cu privire la o nouă atingere adusă autonomiei Hong Kongului şi a ceea ce a mai rămas din libertăţile sale.

Proiectul de modificare privind desemnarea deputaţilor în Consiliul legislativ (Legco) – parlamentul din Hong Kong – intervine la aproape un an după impunerea de către Beijing a unei legi privind securitatea naţională, care a dus la o represiune fără precedent împotriva militanţilor opoziţiei în teritoriul autonom.

Citeste si:  Prefectul judeţului Vrancea: Medicii nu se implică în procesul de vaccinare anti-COVID deoarece nu a fost clarificată modalitatea de plată

Regimul comunist impune această lege după manifestaţiile uriaşe din 2019 împotriva influenţei Beijingului în Hong Kong.

Citeste articolul pe RFI

 40 total views