joi 29 iulie 3:18 PM

Abonare la google news

Reghecampf reîntâlneşte, în Bănie, doi foşti elevi de la FCSB. Cu tatăl unuia dintre ei a fost coleg

Noul antrenor al Universităţii Craiova, Laurenţiu Reghecampf, va debuta astăzi pe banca tehnică a oltenilor, la returul cu formaţia albaneză KF Laci, din turul doi preliminar al Conference League.


Reghe este destul de puţin familiarizat cu lotul juveţilor, însă sunt doi jucători pe care i-a antrenat anterior: stoperii Paul Papp şi Mihai Bălaşa, pe ambii avându-i elevi la FCSB.

Paul Papp este deocamdată în recuperare, după accidentarea gravă de la începutul anului şi va reveni pe teren spre finalul lunii septembrie. Papp a marcat un gol spectaculos, de la peste 30 de metri, chiar împotriva Universităţii Craiova, în meciul cu care Reghecampf şi-a început al doilea mandat pe banca FCSB, 2-0 contra oltenilor, la Piteşti, în 2015.


Reghecampf reîntâlneşte, în Bănie, doi foşti elevi de la FCSB. Cu tatăl unuia dintre ei a fost coechipier

Şi Laurenţiu Reghecampf şi-a trecut în cont două goluri contra Craiovei. Din postura de fundaş dreapta, Reghe puncta în campionat în 1998, la un 2-1 în Ghencea, în care mai înscriau Dănciulescu, respectiv Vali Suciu.

Un alt gol foarte important reuşit de Reghe în poarta Craiovei a fost în semifinalele Cupei României din 1997,  într-un meci disputat la Piteşti şi câştigat cu 2-1 de Steaua, Iosif Rotariu, respectiv Bogdan Vrăjitoarea, fiind ceilalţi marcatori.

Reghecampf şi Cristi Bălaşa, coechipieri la Chindia

Laurenţiu Reghecampf l-a antrenat pe Mihai Bălaşa şi la FCSB, iar cu tatăl stoperului Craiovei, Cristian Bălaşa, Reghe a fost coechipier între 1993 – 1996, la Chindia Târgovişte. Alintată „Micul Ajax” în acea perioadă, formaţia dâmboviţeană a fost pregătită de Silviu Dumitrescu mai avea în componenţă jucători precum: Cristi Ţermure (actualul secund al lui Reghe), Gâlmencea, Mieluşică, Bârdeş, Hîldan, Cezar Dinu, Bogoi, dar şi Mihai Iosif, actualul antrenor al Rapidului.

Reghecampf avea să plece apoi la Steaua, în timp ce Cristi Bălaşa, actualul director sportiv de la Concordia Chiajna, şi-a continuat cariera la FC Argeş.

Tragediile au urmărit componenţii „Micului Ajax”

Frumoasa generaţie a Chindiei din anii 90 a fost parcă bântuită de un blestem, din moment ce nu mai puţin de cinci dintre componenţii săi au încetat din viaţă la o vârstă fragedă. Tragedia lui Cătălin Hîldan este de notorietate, fostul căpitan al lui Dinamo murind pe teren la 24 de ani, la un amical al „câinilor” la Olteniţa.

Coechiperul său de la Dinamo şi Chindia, Cezar Dinu, s-a stins din viaţă în 2003, la 27 de ani, în urma unui accident rutier, la fel cum se întâmplase cu alţi doi colegi de la Chindia. Portarul Cristi Igescu, care avea 24 de ani, şi mijlocaşul Bogdan Liţă, la 20 de ani, au decedat în 1996, într-un accident cumplit, după un meci disputat de Chindia în deplasare cu Universitatea Craiova, încheiat 1-1. Pentru olteni a punctat atunci fostul internaţional Gabi Popescu, iar reuşita Chindiei i-a aparţinut actualului preşedinte al clubului dâmboviţean, Marcel Ghergu. Bogdan Liţă achiziţionase maşina cu care a făcut accidentul tocmai de la Laurenţiu Reghecampf.

Un atacant care a evoluat şi el la Chindia la mijlocul anilor 90, Mihai Baicu, a încetat din viaţă în 2009, la 33 de ani, în timp ce juca fotbal cu prietenii săi.

foto: www.facebook.com/UCVOficial

Prosport.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !