Abonare la google news

Record de decese asociate COVID-19 în Brazilia. Țara a trecut pentru prima dată de 2.000 de morți într-o zi

Brazilia a înregistrat miercuri un record de decese asociate COVID-19, depășind pragul psihologic de 2.000 de morți în 24 de ore.

Astfel, Ministerul Sănătății de la Brasilia a raportat oficial 2.286 de noi decese, informează Digi24.

Țara își depășește, astfel, nedoritul record de decese zilnice, pe care îl înregistrase cu doar o zi în urmă (1.972).

Totodată, miercuri a fost înregistrat și al treilea cel mai mare număr de noi infectări în 24 de ore, cu 79.876 de cazuri confirmate.

Brazilia, una dintre țările cel mai grav afectate de pandemie

Brazilia este pe locul al doilea la nivel mondial în ceea ce privește bilanțul pandemiei, fiind depășită doar de Statele Unite.

Citeste si:  BREAKING 3.761 de cazuri noi de COVID-19 din 35.876 de teste, 66 de decese și 968 de pacienți la ATI

Potrivit Agerpres, țara a înregistrat 270.656 de decese asociate COVID-19 și 11,2 milioane de cazuri de infectare.

Statele Unite, cu o populației de aproape 332 de milioane de locuitori, au înregistrat la începutul anului 2021 peste 4.000 de decese într-o zi.

„Suntem în cel mai sever moment al pandemiei din Brazilia, rata transmisiei, odată cu mutaţiile virusului, face pandemia şi mai gravă. Anul 2021 va fi în continuare foarte dur”, a declarat pentru AFP Margareth Dalcolmo, pneumolog şi cercetătoare la institutul de sănătate publică Fiocruz.

Record de decese în Brazilia: Jair Bolsonaro își schimbă discursul despre pandemie

În acest context, președintele de extremă-dreapta, Jair Bolsonaro, care a ignorat în repetate rânduri pericolul reprezentat de pandemie și chiar s-a opus vehement oricăror măsuri restrictive, pare să fie acum mai moderat.

Citeste si:  Un copil palestinian care participa la un protest în Cisiordania a fost împuşcat mortal de militari israelieni (presă)

În cadrul unei ceremonii de promulgare a unei legi care autorizează cheltuieli suplimentare pentru achiziţionarea de vaccinuri, Jair Bolsonaro a avut un discurs mult mai moderat decât de obicei și chiar a folosit o mască de protecție, un lucru rar pentru președintele brazilian, care în luna iulie a anului trecut a fost el însuși diagnosticat cu COVID-19.

Criticat dur de specialiștii în sănătate publică, de politicienii locali și de populație în general pentru modul în care a gestionat pandemia, Bolsonaro a făcut apel la respectarea măsurilor impuse de autorități.

„Să avem încredere în guvern, în Ministerul Sănătăţii, care lucrează cu seriozitate şi responsabilitate”, a declarat Bolsonaro.

Cu câteva ore mai devreme, Bolsonaro fusese aspru criticat și de fostul preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, care le-a recomandat brazilienilor „să nu urmeze niciuna dintre deciziile imbecile luate de preşedintele ţării şi de Ministerul său al Sănătăţii”.

Citeste si:  Pompier din Teleorman, de urgenţă la spital la cinci ore după ce a fost vaccinat

Citeste articolul pe Gandul

 45 total views