27 aprilie 9:06 PM

Abonare la google news

Real și Chelsea, duel pe viață și pe moarte pentru finala Ligii Campionilor

Real și Chelsea au fost protagoniste în cel mai mare scandal din fotbal, din ultimii ani. Președintele madrilenilor a fost principalul artizan al Superligii, proiect care a stârnit ura fanilor de pretudindeni. Chelsea a fost una din echipele care s-au alăturat proiectului, dar și una din primele care a dat în spate. Lucrurile sunt departe de a se fi terminat. Zidane și Tuchel n-au timp de asemenea jocuri. Real și Chelsea se luptă pe teren pentru o miză uriașă: prezența în finala Ligii Campionilor.

Real și Chelsea, duel pe viață și pe moarte pentru finala Ligii Campionilor

Pentru ambele echipe, Liga Campionilor poate fi șansa ca acest sezon să se încheie în glorie. Madrilenii sunt implicați și în lupta pentru titlu în La Liga, dar remiza cu Betis, din ultima etapă, poate fi fatală. Real rămâne cu șansa a treia în lupta cu Atletico Madrid și Barcelona.

De aceea, ochii lui Zidane și al jucătorilor sunt îndreptați către Liga Campionilor. Real pornește ca favorită, mai ales că este specialista acestei competiții, iar Zidane găsește întotdeauna cele mai bune soluții în Liga Campionilor.

Eden Hazard poate fi arma decisivă a Realului

Nu va fi ușor, Chelsea a devenit o echipă foarte greu de învins cu Thomas Tuchel. Englezii n-au pierdut niciodată cu Real Madrid, în precedentele 3 întâlniri au remizat o dată și au învins de două ori. Acum vor întâlni cea mai experimentată și echilibrată echipă.

Absențe importante pentru ambele echipe

Gazdele nu se pot baza pe căpitanul Sergio Ramos, dar revine Raphael Varane în centrul apărării. Asta va aduce un plus de siguranță în centrul defensivei. Campioana Spaniei poate alinia și linia de mijloc clasică, cu Modric, Kroos și Casemiro. Benzema este așteptat să chinuie defensiva englezilor, dar rămâne de văzut cine îl va ajuta în avanposturi.

Marea întrebare este cât și dacă va juca Eden Hazard. Belgianul poate reprezenta factorul surpriză pentru Real, asta dacă rezistă fizic. Hazard a jucat puțin cu Betis, dar după peste 3 luni de pauză, este greu de crezut că Hazard va putea fi decisiv în fața fostei sale echipe. Cel puțin în această manșă. Așa că Zidane va aștepta mai mult de la Vinicius, brazilianul capabil de adevărate momente de magie. Omul care a îngenucheat Liverpool, are șansa să se remarce și cu Chelsea.

Thomas Tuchel va fi fără Mateo Kovacic, un om foarte important în angrenajul echipei. Totuși, în locul lui va intra N’Golo Kante, iar francezul va acoperi bine spațiul din fața apărării.

Tuchel n-a pierdut niciodată cu Real Madrid

Antrenorul german a tot schimbat sisteme și formule de joc, iar la lotul care îl are la dispoziție, poate oricând veni cu o surpriză. Mai mult ca sigur că Mason Mount și Timo Werner vor figura în primul „11”, dar în rest orice este posibil. Pulisic, Ziyech sau Havertz pot aduce viteză și creativitate în atac.

Antrenorul german speră să își mențină invicibilitatea în fața madrilenilor, dar știe că Chelsea va suferi în fața Realului. Neamțul speră că jucătorii săi să fi învățat din greșelile celor de la Liverpool.  Indiferent de sistemul ales, londonezii vor căuta să se blocheze bine, să închidă toate culoarele spre poarta lor și să aibă contre tăioase.

Citeste articolul pe PlaySport