marți 18 ianuarie 4:21 PM

Abonare la google news

Reacție tranșantă a Federației Române de Schi, după acuzațiile grave aduse de Ania Caill: ”N-a putut să demonstreze în ultimii 10 ani că poate să reprezinte România”


Continuă scandalul în schiul românesc, după acuzațiile aduse de Ania Caill la adresa Federației. Sportiva nu se regăsește pe lista finală de preînscrieri a celor care se luptă pentru un loc în Asia, confirmată de Federația Română de Schi Biatlon. Aceasta a fost implicată într-un scandal și anul trecut, când, după multe discuții, a fost trecută, pe final, pe listă.


Aceasta pretinde că i se face o nedreptate, mai ales că se laudă cu cele mai bune rezultate în proba ei. Acest lucru nu este împărtășit, însă, de șefii de la Federație.

Federația Română de Schi nu a rămas datoare după acuzațiile grave aduse de Ania Caill. Răspuns clar din partea oficialilor

Contactat de cei de la GSP, Puiu Gaspar, secretarul general al Federației a lămurit problema.

Noi ne uităm pe rezultate, acestea spun totul. Ania Caill are 26 de ani, a participat la două ediții de Jocuri Olimpice și la trei Campionate Mondiale. Acolo ba a ieșit ultima, ba nu a terminat traseul. La Cupele Mondiale a fost la fel. Rezultatele de săptămâna trecută, de la Zauchensee, au redat clar nivelul ei de pregătire: la coborâre a terminat pe ultimul loc, ca și la Super-G.

Ea concurează la competiții de juniori sau unele de slabă calitate, așa acumulează puncte. Dar adevărul este că, de 10 ani, nivelul ei nu s-a ridicat. Noi vrem să construim pentru viitor, cu tineri. Maria Constantin e încă junioară, a participat anul trecut la Mondialele de seniori, unde s-a calificat la slalom și a venit în prima jumătate a clasamentului. Ania n-a putut să demonstreze în ultimii 10 ani că poate să reprezinte România și să nu mai termine mereu pe ultimele locuri”, a declarat Puiu Gașpar.

Conflict și cu antrenorul sportivei. „Acesta nu are nici licența de profesor de sport”

Antrenorul sportivei, Ionuț Achiriloaiei este și el un contestatar al Federației și chiar a fost suspendat, în luna noiembrie. Cu toate acestea, Puiu Gașpar pretinde că decizia forului nu este una punitivă. Cuvintele tehnicianului nu au avut nicio influență, asigură șeful Federației

Acel domn care se dă antrenor, Achiriloaie, nu are nicio calificare. Nu e nici măcar profesor de sport, ca să poată să facă cel puțin pregătirea fizică cu ea. El se dă antrenor, a încercat să mintă MTS aducând un card de acreditare la competițiile Federației Internaționale, făcut prin Bosnia, potrivit căruia este antrenor internațional. Dar Federația Internațională nu face antrenori, ci doar îi specializează. Federațiile naționale fac antrenori, a precizat Gașpar

Playsport.ro